Astra Asigurari ar fi subestimat daunele cu 40%. Cazul, preluat de DNA

Sambata, 08 Februarie 2014, ora 11:20
2089 citiri
Astra Asigurari ar fi subestimat daunele cu 40%. Cazul, preluat de DNA

Compania Astra Asigurari ar fi subestimat in mod voit daunele pe care trebuia sa le plateasca, astfel incat rezervele constituite ar fi fost cu 40% mai mici decat era necesar, adica cu 100 de milioane de lei, potrivit unui raport al Autoritatii de Supraveghere Financiara. In baza documentului, Banca Nationala a sesizat DNA.

Din cauza neregulilor din situatia financiara a companiei, Astra Asigurari, cel mai mare asigurator de locuinte din Romania, cu 2,15 milioane de contracte, risca sa intre in incapacitate de plata, in cazul unei catastrofe naturale, porivit Mediafax.

Mai mult, raportul aminteste ca Astra Asigurari este cel mai mare asigurator din piata, iar falimentul ar pune in pericol chiar societati de stat. Printre companiile asigurate de Astra, ASF enumera Aeroportul Henri Coanda, flota Tarom, Blue Air, aeroporturile din Timisoara si Constanta, Romaero, Autoritatea Aeronautica Romana, flota Postei Romane, flota maritima a Group Grimaldi.

Cu doar cateva zile inainte de infiintarea ASF, in aprilie 2013, fosta institutie de supraveghere, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, ceruse companiei Astra sa implementeze pana la finele anului trecut un plan de masuri, pe care societatea nu l-ar fi dus la indeplinire, potrivit unor surse din ASF.

Subiectul Astra, discutat la intalnirea dintre Ponta, Isarescu, Rusanu, Chitoiu si Voinea, de la BNR

Premierul Victor Ponta a mers, joi seara, la sediul Bancii Nationale a Romaniei, unde a avut o discutie cu reprezentantii BNR, inclusiv cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu si prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, cu conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), ministrul Finantelor Daniel Chitoiu si ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, precum si alti reprezentanti ai institutiilor cu atributii in zona financiar-bancara, surse guvernamentale precizand ca unul dintre subiecte a fost situatia Astra Asigurari, cea mai mare societate de asigurari din piata.

Ponta a discutat si despre acest subiect, premierul opinand ca din punct de vedere legal cei care au cunostinta de fapte care prezinta indicii de infractiune au obligatia sa sesizeze Parchetul, au relatat surse prezente la discutie.

Solicitat joi seara de MEDIAFAX sa comenteze informatia referitoare la discutiile de la BNR pe tema Astra, premierul nu a raspuns pana in prezent.

Vineri, televiziunea RTV, detinuta de Sebastian Ghita, a relatat ca ASF si Banca Nationala cer sesizarea DNA pentru nereguli descoperite la societatea de asigurari Astra, care risca intrarea in faliment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nereguli Astra Asigurari, #scandal Astra Asigurari, #Astra Asigurari DNA , #Supraveghere asigurari