Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un service auto a solicitat falimentul Astra Asigurari

Un service auto a solicitat falimentul Astra Asigurari


Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.) informeaza ca unul dintre membrii sai, Paint System Service SRL din Timisoara, a depus cererea de deschidere a falimentului companiei de asigurari Astra pentru neplata reparatiilor in termenul legal si cumularea unei datorii de aproape 65.643 de lei.

Mihai Rozsa, directorul general al respectivului service, a adaugat ca a invitat reprezentantii Astra Asigurari la mediere, insa acestia nu s-au prezentat la intalnire. Suma pe care Astra Asigurari o datoreaza service-ului - 65.642,81 de lei reprezinta valoarea cumulata a dosarelor de dauna scadente si neachitate din iulie 2013.

"Pentru societatea noastra, este o suma importanta care pune in pericol continuarea activitatii", subliniaza Rozsa.

"Cele mai multe dosare de dauna au fost achitate partial de catre Astra Asigurari, conform propriilor evaluari, fara a tine cont de costurile reale ale reparatiilor si incalcand astfel prevederile Art.50 din Ordinul Nr.14/2011, prin care firma de asigurari este obligata la despagubirea intregului prejudiciu", a declarat Mihai Rozsa, director general al service-ului auto.

Potrivit respectivului articol emis de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), "(3) cuantumul pagubei la vehicule este egal cu costul reparatiilor partilor componente sau ale pieselor avariate ori cu costul de inlocuire a acestora, inclusiv cheltuielile pentru materiale, precum si cele de demontare si montare aferente reparatiilor si inlocuirilor necesare ca urmare a pagubelor produse prin respectivul accident de vehicul, stabilite la preturile practicate de unitatile de specialitate, la care se adauga cheltuielile cu transportul vehiculului, precum si cele efectuate pentru limitarea pagubelor, dovedite cu documente justificative, in conformitate cu art. 55. Prin unitati de specialitate se intelege persoanele juridice legal autorizate, care au in obiectul lor de activitate comercializarea de vehicule, parti componente, piese inlocuitoare si materiale pentru acestea, cu exceptia celor in regim de consignatie, si/sau executarea de lucrari de intretinere si reparatie la vehicule."

Mentionam ca ASF a refuzat inregistrarea Cererii de faliment a societatii ASTRA depusa in data de 12 februarie 2014 la adresa mentionata pe site-ul institutiei (www.asfromania.ro) din Str. Stelutei Nr.2, unde au fost inregistrate alte documente similare in luna decembrie a anului trecut.

"In cele din urma, Cererea de faliment a firmei Astra a fost inregistrata la sediul central al ASF din Splaiul Independentei nr.15", precizeaza Cristian Muntean, Director ASSAI.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1671 ori