Profitul Vienna Insurance Group a crescut cu peste 40% in prima jumatate a anului

Marti, 26 August 2014, ora 13:11
1349 citiri
Profitul Vienna Insurance Group a crescut cu peste 40% in prima jumatate a anului

Vienna Insurance Group a inregistrat in prima jumatate a anului 2014 o crestere a profitului brut cu cu 41,4% , la 290,9 milioane euro. Aproximativ 55% din profit s-a inregistrat in regiunea ECE, unde companiile detinute de grup in Romania au continuat sa isi imbunatateasca rezultatele.

In pofida politicii de subscriere orientata pe profit, Vienna Insurance Group a raportat un nivel stabil al primelor, in valoare de aproximativ 5,0 miliarde euro, pe fondul contextului economic dificil. Grupul a inregistrat chiar o crestere solida de 1,0% dupa ajustarea la efectele de curs valutar.

"Rezultatele solide din regiunea ECE au avut o contributie majora la performanta excelenta a grupului. Au inceput sa se vada si primele efecte pozitive ale masurilor implementate in Romania. Recenta confirmare de catre S&P a ratingului A+ cu perspectiva stabila subliniaza de asemenea forta financiara a Vienna Insurance Group", a declarat Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group.

Rata neta combinata s-a diminuat cu 2,7 puncte procentuale, atingand nivelul foarte bun de 97,1%. Vienna Insurance Group a inregistrat aceasta imbunatatire semnificativa in pofida mentinerii unei politici conservatoare de constituire a rezervelor pentru operatiunile Donau Versicherung din Italia si a daunelor generate de conditiile meteorologice severe, cu precadere in Austria, Serbia si Bosnia-

Hertegovina.

Rezultatul financiar al grupului a fost de 551,6 milioane euro. Investitiile Vienna Insurance Group (inclusiv numerarul si echivalentele de numerar) s-au situat la aproape 30,5 miliarde euro la 30 iunie 2014.

Reducerea cheltuielilor administrative a continuat

Managementul eficient al costurilor a contribuit la o noua reducere a cheltuielilor administrative ale grupului, cu 4,2% in prima jumatate a anului 2014.

Vienna Insurance Group depune eforturi pentru cresterea eficientei la nivel de grup. Actiunile in curs de desfasurare au redus cheltuielile administrative cu aproape o cincime incepand din 2008 si pana in prezent. Primele nete incasate au crescut cu aproape 25 procente in aceeasi perioada.

Agentia internationala de rating Standard & Poor's a confirmat ratingul "A+" cu perspectiva stabila, astfel incat Vienna Insurance Group ramane compania cel mai bine cotata dintre emitentii care fac parte din ATX (Indicele Bursei de Valori din Viena).

Focus pe profit

Multe dintre companiile grupului au inregistrat cresteri semnificative ale primelor pe segmentul daune/accidente. Wiener Stadtische a inregistrat o crestere de 3,1% in Austria, Komunalna de 6,0% in Slovacia, iar Wiener Stadtische Osiguranje a obtinut o crestere de 23,4% in Serbia.

La nivelul grupului, primele de pe segmentul daune/accidente s-au situat la 2,6 miliarde euro. Dupa ajustarea la efectele de curs valutar, segmentul a inregistrat un avans usor de 0,3%. Conform strategiei de subscriere orientata pe profit, VIG a continuat sa reduca volumul activitatilor in Romania si Italia - cu precadere pe segmentul auto.

Primele au crescut usor cu 0,5% pe segmentul asigurarilor de viata si s-au situat la 2,2 miliarde euro. Dupa ajustarea la efectele de curs valutar, primele au inregistrat un avans de 2,0% pe acest segment, iar dupa ajustarea pentru reducerea planificata a politelor pe termen scurt cu achitare la scadenta in Polonia, cresterea a fost de 3,6%.

Republica Ceha a inregistrat de asemenea o evolutie satisfacatoare a primelor (+8,3%, in pofida efectelor negative de curs valutar), impreuna cu Slovacia (+4,4%). O crestere remarcabila a primelor, de 23,1%, s-a inregistrat si in regiunea Alte piete. Toate pietele din regiunea ECE au inregistrat o crestere a primelor pe segmentul asigurarilor de viata. Tarile Baltice au continuat performanta extraordinara (+27,4%), similar cu trimestrele precedente.

Pietele ECE au inregistrat evolutii pozitive

Multe dintre companiile Vienna Insurance Group din regiunea ECE au inregistrat performante pozitive in ceea ce priveste veniturile. Profitul (inainte de impozitare) s-a majorat in continuare in Slovacia, Polonia si pe Alte piete. Companiile din Romania ale grupului au urmat tendintele din primul trimestru

si au contribuit la profit.

Companiile din Slovacia ale grupului au inregistrat de asemenea o crestere de 3,3% a primelor, iar regiunea Alte piete a obtinut un avans al primelor de 6,3%. Efectele de curs valutar au avut un impact considerabil asupra primelor in Republica Ceha. Dupa ajustarea pentru aceste efecte, companiile locale ale grupului au inregistrat un avans semnificativ al primelor, de 6,0%. Companiile din Ucraina ale Vienna Insurance Group au continuat sa aiba o evolutie buna, in pofida contextului dificil al pietei. La nivel local, companiile au generat o crestere substantiala a primelor, de 17,4%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vienna insurance group, #rezultate financiare VIG , #Stiri Asigurari