Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul net al Generali a scazut cu 89,5% anul trecut

Profitul net al Generali a scazut cu 89,5% anul trecut


Profitul net al Assicurazioni Generali SpA a scazut cu 89,5% in 2012, din cauza unor deprecieri masive de active, de 1,7 miliarde de euro, dar asiguratorul a anuntat ca se asteapta la cresterea profitului in acest an.

Cea mai mare companie italiana de asigurari a inregistrat anul trecut un profit net de 90 milioane de euro (116,6 milioane de dolari), fata de un profit net de 856 milioane de euro in 2011, transmit Dow Jones Newswires si Bloomberg.

Rezultatele reflecta costurile legate de deprecierea unor actiuni cu 792 milioane de euro si a investitiei in compania Telco, cu 148 milioane de euro, in trimestrul patru al anului trecut.

"Am anuntat recent noua strategie, bazata pe introducerea disciplinei, simplitatii si concentrarea pe toate activitatile noastre. Vom simplifica structura noastra si vom avea o abordare mult mai disciplinata pentru a gestiona grupul si investitiile sale", a declarat directorul general al companiei italiene, Mario Greco.

Conducerea Generali a propus pentru 2012 dividende de 0,20 euro pe actiune, la fel ca in 2011.

Valoarea totala a primelor a crescut cu 3,2%, la 70 miliarde de euro.

Rezultatul operational total a crescut anul trecut cu 10,5%, la 4,2 miliarde de euro, in timp ce la divizia de asigurari de viata rezultatul operational a urcat cu 9,7%, la 2,7 miliarde de euro iar la divizia de asigurari non-viata rezultatul operational a inregistrat un avans de 5,6%, la 1,7 miliarde de euro.

Generali a anuntat ca rata solvabilitatii a urcat la 150%, de la 117% la sfarsitul lui 2011.

In trimestrul patru din 2012 compania italiana a inregistrat pierderi nete de 1,04

miliarde de euro, fata de un profit de 31 milioane de euro in perioada similara din 2011, in timp ce analistii intervievati de Bloomberg estimau pierderi de 203 milioane de euro.

Profitul operational in perioada octombrie-decembrie 2012 a urcat cu 12%, la 928

milioane de euro.

Ce planuri are Generali pentru perioada urmatoare

Generali, al treilea asigurator din Europa, vrea sa-si majoreze rezervele de capital cu aproximativ 4 miliarde de euro in urmatorii trei ani, prin vanzarea afacerilor periferice, a anuntat recent Mario Greco.

Seful Generali a prezentat recent strategia de crestere a profitabilitatii companiei italiene in urmatorii trei ani, prin majorarea investitiilor in Europa Centrala si de Est si Asia, reducerea costurilor cu 600 milioane de euro si extinderea diviziei de asigurari non-viata.

Generali, care opereaza in peste 60 de tari si are 82.000 de angajati, obtine aproximativ 10% din profitul operational in Europa Centrala si de Est. De asemenea, al treilea asigurator din Europa a infiintat sucursale pe principalele piete din Extremul Orient, inclusiv India si China.

Reorganizarea Generali va avea ca obiectiv majorarea capitalului si cresterea profitului, dar nu vor fi reduse dividendele si nu se vor face concedieri, a afirmat Greco. De asemenea, noua strategie a Generali vizeaza pana in 2015 o crestere a contributiei diviziei de asigurari non-viata la aproximativ jumatate din profitul operational al companiei, fata de 35% in prezent.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1302 ori