Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cele mai mari venituri lunare din sectorul public: intre 62.000 lei si 188.000 lei

Cele mai mari venituri lunare din sectorul public: intre 62.000 lei si 188.000 lei


Salariile din Autoritatea pentru Supraveghere Financiara, care include Comisiile de Supraveghere a Asigurarilor, Valorilor Mobiliare si Pensiilor Private, vor fi incadrate in standardele BNR, afirma premierul Ponta, care arata ca in aceste autoritati se castiga lunar 62.000 lei si 188.000 lei.

Premierul a sustinut aceasta declaratie in contextul in care arata ca este nevoie de transparenta privind modul de cheltuire a banilor in ministere si autoritati centrale si a salutat "initiativa" presedintelui de a promulga Legea privind Autoritatea de Supraveghere Financiara.

"Daca am fi avut mai multa transparenta, poate ca am fi reusit mai din timp sa indreptam anumite lucruri (...) Cel mai important, dincolo de eficienta acestei noi autoritati, care din trei comisii separate strange, asa cum este modelul european in cele mai multe dintre tari, intr-o singura autoritate atributiile de supraveghere a pietei asigurarilor, a valorilor mobiliare si a pensiilor private, in acelasi timp insa mai indreptam niste lucruri care ne scapau intotdeauna. Ma indoiesc ca undeva un mare bancher a reusit sa castige in ultimii ani, in medie, 188.000 lei pe luna, cum se castiga la Asigurari, sau 80.000 lei pe luna, la Valori Mobiliare, sau 62.000, ca la Pensii Private.

E greu in lumea privata sa castigi atatia bani cum castigi la stat. De maine, toate salariile si veniturile de la aceasta Autoritate trebuie sa se incadreze in standardele Bancii Nationale, oricum mult mai generoase decat cele care ii privesc pe membrii Guvernului, cam de vreo zece ori, dar totusi de cincizeci de ori fata de oamenii obisnuiti. Era o exagerare pe care eu ma bucur ca o indreptam", a spus Ponta la inceputul sedintei de guvern.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1961 ori