Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pe piata asigurarilor se fac bani si din alte polite dincolo de "viata". Vezi TOP 5 astfel de mici companii

Pe piata asigurarilor se fac bani si din alte polite dincolo de "viata". Vezi TOP 5 astfel de mici companii


Averea familiei sau afacerea proprie trebuie protejata impotriva tuturor evenimentelor imprevizibile, asadar este loc destul pe piata romaneasca si pentru alte asigurari decat cele de viata. Este o cheltuiala necesara, dar chiar si in cazul acesta, politele incheiate sunt putine, iar companiile care activeaza in domeniul asigurarilor generale reusesc cu greu sa faca fata crizei financiare.

Business24 a realizat un top al celor mai mari companii din domeniul asigurarilor generale, exceptand asigurarile de viata, dupa cifra de afaceri raportata la nivelul anului trecut, pe baza datelor furnizate de RisCo.

Aceasta clasa include furnizarea serviciilor de asigurare, altele decat cele de viata: asigurare in caz de accidente si incendiu, asigurari de sanatate, asigurari de calatorie, asigurari privind dreptul de proprietate, asigurari pentru transport rutier, maritim si aerian, asigurari pentru pierderi financiare si obligatiuni. Insa, clasamentul nu reflecta si profitul companiilor care nu este direct proportional cu cifra de afaceri.

Locul 1. Serbanescu: cifra de afaceri de 356.937 lei

Primul loc in topul companiilor din domeniul asigurarilor, exceptand asigurarile de viata, revine firmei Serbanescu. Infiintata in anul 1992 cu un capital social de 5.530 lei, compania a raportat in anul 2012 un profit de 97.259 de lei, raportat la o cifra de afaceri de 356.937 de lei.

In primul semestru al acestui an, compania nu a reusit sa aibe aceiasi performanta ca anul precedent, iar raportandu-se la o cifra de afaceri de 200.722 lei, a inregistrat o pierdere de 43.662 lei.

Marja profitului net din 2012 (27,25%) este semnificativ mai buna decat cea a industriei din care face parte. Compania prezinta un risc foarte scazut comparativ cu majoritatea firmelor din aceeasi industrie si are perspective de dezvoltare accelerata.

Pricipalii actionari ai companiei sunt Serbanescu Alexandru (99,46%) si Serbanescu Daniela (0,54%).

Locul 2. Brokasig Agent de Asigurare: cifra de afaceri de 167.862 lei.

Brokasig Agent de Asigurare SRL ocupa a doua pozitie in clasamentul celor mai mari companii din acest domeniu. A fost infiintata in anul 2008 cu un capital social de 200 RON.

Cu domeniu de activitate principal Alte activitati de asigurari (exceptand asigurarile de viata), a inregistrat in anul precedent o pierdere de 63.453 lei, raportata la o cifra de afaceri de 167,862 de lei.

In anul 2011 firma a inregistrat un castig de 42.579 lei, iar in 2010, profitul net al Brokasig Agent de Asigurare a fost de 16.769 lei.

Vrabie Laurentiu este singurul actionar al companiei.

Locul 3. Titanic Alfa Asigurari SRL: cifra de afaceri de 134.581 lei.

Societatea comerciala care ocupa locul al treilea, dupa cifra de afaceri, a raportat o pierdere de 89,564 lei. Compania avea anul trecut 6 de angajati.

Locul 4. Self Asig - Agent Asig: cifra de afaceri de 78.813 lei.

Compania Self Asig.- Agent Asig infintata in anul 2005 a reusit sa faca profit mai mare decat ocupanta locului doi si trei, insa raportat la cifra de afaceri de doua ori mai mica.

Firma a anuntat, in 2012, un profit de 30,482 de lei.

Locul 5. Angelo Natur: cifra de afaceri de 31.764 lei.

Societatea comerciala care ocupa locul al cincilea a raportat si ea profit, de 4.513 de lei raportat la o cifra de afaceri de 31.764 de euro.

In anul 2011 Angelo Natur a raportat un profit net de 4.992 de lei, iar in anul 2010, castigul inregistart de companie a fost de 4,194 lei.

Solicitarea pentru incheierea unor polite de asigurare ramane constanta

Activitatea seismica in zona judetului Galati, unde in ultimele doua saptamani s-au produs peste 200 de cutremure, dar si cutremurul de saptamana trecuta, par a nu deschide "apetitul" populatiei pentru politele de asigurare obligatorie a locuintelor.

"Deocamdata nu se sesizeaza o crestere spectaculoasa a gradului de penetrare a politelor obligatorii de locuinte", au declarat reprezentantii ai PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale) pentru Business24.

PAID, societatea care emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor, a incheiat in luna august aproape 105.000 de polite noi.

Acestia sunt rezervati cu privire la evolutia din urmatoarele luni a solicitarilor de polite de asigurare obligatorie, care ofera acoperire impotriva riscurilor catastrofice.

"Este prea devreme pentru a ne pronunta", sustin reprezentantii PAID.

La inceputul anului, portofoliul PAID numara 330.000 de polite, iar la finele lunii iulie 317.000 de contracte. Conform unor noi reglementari adoptate in luna iulie, toti proprietarii de locuinte au obligatia de a incheia PAD, polita de asigurare obligatorie, care ofera acoperire impotriva riscurilor catastrofice (cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor) in limita sumei asigurate de 20.000 sau 10.000 euro, in functie de structura constructiva a locuintei asigurate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3109 ori