Pensiile private provoaca aparitia infractorilor

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 17:07
1707 citiri
Pensiile private provoaca aparitia infractorilor

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) atentioneaza opinia publica asupra aparitiei unor firme care au inceput recrutarile pentru atragerea adeziunilor la viitoarele Case Nationale de Asigurari de Sanatate ce vor fi create in sistem privat.

Potrivit CSA, aceste firme fac promisiuni de "obtinere a unor profituri din adeziunile colectate personal, cat si bonusuri din performantele echipei".

Arbitrul asigurarilor precizeaza ca activitatile derulate de aceste firme, care se substituie intermediarilor autorizati pe piata de asigurari, sunt in afara legislatiei in vigoare, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la trei ani sau cu amenda penala de la 20.000 lei la 100.000 lei.

"Avertizam ca activitatea acestor societati comerciale ar putea aduce prejudicii grave imaginii pietei de asigurari, dar si asiguratilor si potentialilor asigurati. Aceasta atentionare reprezinta un demers necesar de a apara interesele acestora, dar si de a proteja imaginea industriei de asigurari. Asigurarile nu se fac prin adeziuni, ci prin incheierea unor contracte in schimbul platii unor prime de asigurare", a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

CSA subliniaza ca toate formele de asigurare, indiferent ca acestea sunt de tip facultativ sau obligatoriu, se incheie doar de catre companiile de asigurare autorizate, fie prin personal propriu, fie prin intermediari autorizati sa desfasoare activitate in piata de asigurari.

#case de asigurari sanatate private, #noi case de asigurari sanatate , #Stiri Asigurari