Pagube din cauza inundatiilor? Asiguratorii se spala pe maini

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 08:19
1474 citiri
Pagube din cauza inundatiilor? Asiguratorii se spala pe maini

In timp ce expertii avertizeaza ca fiecare continent va fi afectat de schimbari climatice, un nou pericol se prefigureaza la orizont: autoritatile sunt date in judecata de asiguratori pentru ca nu au fost pregatite sa faca fata inrautatirii vremii.

O mare companie din industria asigurarilor, Farmers Insurance, da in judecata orasul Chicago si aproximativ 200 de municipalitati din zona sa de administrare deoarece nu au luat masuri corespunzatoare pentru a atenua impactul schimbarilor climatice, noteaza CBS News.

La originea acestei actiuni legale se afla o furtuna care a lovit regiunea Chicago in aprilie 2013, provocand pagube forte mari, in urma careia Farmers Insurance a trebuit sa plateasca despagubiri de milioane de dolari.

In timp ce unii ar putea considera ca acesta a constituit doar un mare ghinion pentru localitatile din zona respectiva, reprezentantii Farmers Insurance sustin ca autoritatile locale au avut timpul si oportunitatea pentru a-si pune la punct sistemele de ...citeste mai departe despre "Pagube din cauza inundatiilor? Nu asiguratorii sunt cei care vor plati - premisele unei precedent periculos" pe Ziare.com

#companii asigurari schimbari climatice, #despagubire inundatii, #fenomene extreme asigurari , #Stiri Asigurari