Ministerul Finantelor nu a primit solicitare sau sesizare privind plata ajutoarelor sociale, de la ANPIS

Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 12:45
1432 citiri
Ministerul Finantelor nu a primit solicitare sau sesizare privind plata ajutoarelor sociale, de la ANPIS

Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala nu a transmis nicio solicitare sau sesizare privind plata ajutoarelor sociale, eventualele intarzieri fiind cauzate de neprezentarea in termen a documentelor de plata de unele unitati judetene ale agentiei, a precizat Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Conform MFP, a pus la dispozitia ANPIS resursele financiare solicitate pentru plata prestatiilor sociale, si infirma informatiile legate de blocarea unor plati timp de trei zile din cauza schimbarii unui program IT, aparute in presa.

"Codurile IBAN necesare platilor ANPIS au fost publicate in luna decembrie 2013. Primele operatiuni ale ANPIS utilizand noile coduri IBAN au fost efectuate inca din data de 6 ianuarie 2014, de catre Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Hunedoara (...) Mentionam ca pana in prezent ANPIS nu a transmis nicio solicitare sau sesizare catre Ministerul Finantelor Publice cu privire la existenta unor probleme privind plata ajutoarelor sociale ", a precizat MFP.

Ministerul apreciaza, astfel, ca eventualele intarzieri sunt generate de neprezentarea in termen a documentelor de plata de catre unele unitati judetene ale ANPIS, fara a avea legatura cu implementarea noului sistem informatic de raportare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutore sociale, #ministerul finantelor, #ANPIS plati , #Stiri Asigurari