Infiintarea ASF, amanata pana pe 15 aprilie

Marti, 05 Martie 2013, ora 11:15
1476 citiri
Infiintarea ASF, amanata pana pe 15 aprilie

Infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) s-ar putea amana cu o luna, respectiv pana in data de 15 aprilie 2013, deoarece pana in prezent nu au fost desemnati membrii consiliului ASF, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Finantelor.

In urma infiintarii ASF vor fi desfiintate Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

"Intrucat pana la aceasta data nu au fost desemnati membrii consiliului ASF, pentru a nu crea vid legislativ in ceea ce priveste existenta institutiilor de supraveghere a pietelor de capital si de asigurari, se impune luarea de urgenta a unor masuri care sa permita functionarea in continuare a celor trei entitati care asigura aceasta supraveghere", se precizeaza in nota de fundamentare a proiectului de ordonanta de urgenta pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale si prorogarea unor termene.

Ordonanta de urgenta privind infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara a fost aprobata de Guvern in luna decembrie a anului trecut.

Premierul Victor Ponta arata, la vremea respectiva, ca noua structura este determinata de necesitatea adaptarii la tendintele europene, iar intre avantajele crearii ei se numara "mai putine functii de conducere, mai putina birocratie, coordonare cu BNR, pentru a oferi de fiecare data, indiferent de ceea ce se intampla pe plan politic, o ancora de stabilitate".

ASF urmeaza sa fie condusa de un consiliu format din 15 membri, din care unul detine functia de presedinte si trei care detin functia de vicepresedinte.

#Autoritatea supraveghere financiara infiintare, #ASF data infiintare, #ASF amanare data infiintare , #Stiri Asigurari