Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germanii de la Gothaer se extind pe piata romaneasca a asigurarilor

Germanii de la Gothaer se extind pe piata romaneasca a asigurarilor


Gothaer Finanzholding, din Germania, a finalizat preluarea pachetului de actiuni reprezentand 67% din capitalul social al Platinum Asigurari, in urma aprobarii tranzactiei de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, a anuntat asiguratorul roman.

"Achizitia a 67% din actiunile Platinum este un pas important in strategia de dezvoltare a grupului Gothaer in Europa Centrala si de Est, iar Platinum este platforma ideala pentru intrarea pe piata romaneasca a asigurarilor", a declarat intr-un comunicat directorul financiar al Gothaer Insurance Group, Jurgen Meisch.
Restul actiunilor Platinum sunt detinute de Constantin Toma, fost director general al Omniasig, si Efraim Naimer.

Compania va fi rebranduita, in curand, in Gothaer.

Anul trecut Platinum Asigurari a raportat un profit net de 296.000 lei, la prime de 18,1 milioane de lei.

Platinum Asigurari ofera Casco pentru un Lamborghini de 360 mii euro

Gothaer Versicherungsbank este una din cele mai importante companii de asigurari mutuale din Germania si compania mama a grupului Gothaer.

Gothaer Finanzholding AG este entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului.

Cu o experienta de aproape 200 de ani in domeniul asigurarilor, Gothaer are peste 3,5 millioane de clienti, gestionand un portofoliu de active de 23 miliarde de euro si un volum anual de prime subscrise de aproximativ patru miliarde de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2097 ori