CSA: Romanii au platit in medie 410 lei pe asigurari, in 2011

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 17:59
1692 citiri
CSA: Romanii au platit in medie 410 lei pe asigurari, in 2011

Piata asigurarilor din Romania a crescut in primele opt luni cu 1,54%, la 5,5 miliarde lei, in conditiile in care un roman a platit anul trecut, in medie, 410 lei (echivalentul a 97 euro) la nivelul intregii tari pentru cumpararea de asigurari.

"Liniile de asigurari generale au totalizat mai mult de 4,4 miliarde lei, valoare ce a reprezentat 79,53% din totalul subscrierilor pietei. Comparativ cu intervalul ianuarie-august 2011, subscrierile pentru asigurari generale au inregistrat o crestere cu 2,18%. Subscrierile pentru asigurarile de raspundere civila pentru vehicule (RCA+ CMR), asigurarile de mijloace de transport terestru (Casco), asigurarile de incendiu si cele pentru asigurarile de raspundere civila generala au detinut, cumulat, peste 87% din totalul primelor brute subscrise pentru asigurari generale", potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Pe segmentul asigurarilor de viata, subscrierile din primele opt luni ale anului au depasit 1,1 miliarde lei, nivel in scadere cu 0,89% fata de acelasi interval din 2011. In ceea ce priveste despagubirile platite in aceasta perioada, centralizarea datelor realizata de CSA arata un volum total de peste 3 miliarde de lei, in crestere cu 3,33% fata de intervalul ianuarie-august din 2011.

"La sfarsitul primului semestru din acest an, in zona de Nord-Vest a tarii, erau autorizati 50 brokeri de asigurare si/sau reasigurare. Valoarea veniturilor din activitatea de brokeraj obtinuta de cele 50 de companii s-a situat la aproape 32 milioane de lei, ceea ce reprezinta 9,33% din veniturile totale din activitatea de brokeraj, de 334 milioane lei, obtinute in primul semestru din acest an", se mai spune in comunicat.

CSA precizeaza ca structura, pe judete, a veniturilor obtinute din activitatea de brokeraj, este urmatoarea: Bihor - aproximativ 5,3 milioane lei, Bistrita-Nasaud - 11,4 milioane lei, Cluj - peste 12 milioane lei, Maramures - aproape 467 mii lei, Salaj - 606,8 mii lei si Satu-Mare - 1,4 milioane lei.

Un roman a platit, in medie, 410 lei pentru asigurare

Un roman a platit anul trecut, in medie, 410 lei (echivalentul a 97 euro) la nivelul intregii tari pentru cumpararea de asigurari, a anuntat miercuri Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

CSA precizeaza ca, fata de media nationala, populatia din Regiunea Nord-Vest cheltuie pentru protectia prin asigurare cu o treime mai putin.

"Aceasta statistica indica, pe de o parte, potentialul de dezvoltare a industriei de asigurari in regiunea de nord-vest, in conditiile in care la nivelul intregii tari discutam despre un potential extrem de ridicat de dezvoltare a sectorului asigurarilor, mai ales daca ne raportam la nevoia reala de asigurare", se arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata asigurari, #venituri brokeri, #crestere piata asigurari, #bani asigurari , #Stiri Asigurari