CSA a decis iesirea Ardaf din administrare speciala

Vineri, 02 Februarie 2007, ora 16:52
953 citiri

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis, miercuri, inchiderea procedurii de administrare speciala la Ardaf Cluj-Napoca, dupa ce compania de asigurari si-a majorat capitalul social, iar situatia financiara a firmei a fost redresata.

"La momentul luarii deciziei de instituire a administrarii speciale la Ardaf, am fost constienti de riscul ca aceasta poate afecta increderea publicului in societate si in industria asigurarilor in general, dar rezultatele obtinute astazi dovedesc faptul ca a fost cea mai eficienta masura pe care CSA o putea dispune pentru redresarea companiei", a declarat, intr-un comunicat, presedintele CSA, Angela Toncescu.

In urma mai multor operatiuni de majorare, capitalul social subscris si varsat al Ardaf a ajuns la 162,59 milioane de lei, de la 62,59 milioane lei.

Toncescu a afirmat ca autoritatea de reglementare va lua in continuare toate masurile legale necesare pentru protejarea intereselor asiguratilor si promovarea stabilitatii financiare a pietei.

"Vreau sa atrag atentia asupra faptului ca bunul mers al activitatii oricarei societati depinde in mare masura de cat sunt actionarii de dispusi sa sustina propria afacere", a mai spus Toncescu.

Totodata, CSA a hotarat si mentinerea administratorului special, avocatul Radu Cocea, pentru a efectua toate formalitatile necesare aprobarii de catre autoritate de reglementare a noului Consiliu de Administratie al Ardaf, care va fi numit de actionari la 7 februarie, inregistrarea acestuia la Oficiul Registrului Comertului si transmiterea la CSA a documentelor din care sa rezulte aceasta inregistrare.

Ardaf si-a inceput activitatea in anul 1992 si este unul dintre primii zece asiguratori autohtoni.

CSA a decis, in iulie 2006, punerea sub administrare speciala a companiei, considerand ca managementul Ardaf a periclitat respectarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari.

Ardaf a subscris, in primele noua luni ale anului 2006, prime brute in valoare de 161,7 milioane de lei, in scadere cu 18,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si a consemnat pierderi de 106,4 milioane de lei.

Anul trecut, compania a avut venituri totale de circa 204,3 milioane de lei, in scadere cu 18,8% fata de rezultatul din 2005.

Ardaf este controlata de compania Tender Timisoara, care detine 56,19% din capital. Tender si-a anuntat intentia de a vinde participatia majoritara.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)