Compania Clal a intrat pe piata romaneasca de asigurari

Luni, 11 Decembrie 2006, ora 15:38
962 citiri

Compania israeliana de asigurari Clal, membra a IDB Holding Corp, a infiintat o subsidiara in Romania, sub numele de Clal Asigurari-Reasigurari, in urma unei investitii de opt milioane de dolari, a anuntat, luni, portalul Globes.Clal Insurance Enterprises Holding Ltd a fost autorizata, recent, de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), sa vanda polite de asigurare pe teritoriul Romaniei, prin intermediul subsidiarei sale, Clal Asigurari-Reasigurari, al carei sediu central a fost stabilit la Bucuresti, potrivit Globes.

Subsidiara Clal din Romania dispune de 140 de angajati si de 41 de sucursale pe intreg teritoriul Romaniei, investitia totala fiind in valoare de opt milioane de dolari, din care sase milioane de dolari reprezinta aportul actionarilor companiei, mai noteaza Globes.

La sfarsitul lunii noiembrie a acestui an, Clal Insurance Enterprises Holding Ltd, unul dintre liderii pietei israeliene a asigurarilor, a anuntat achizitia companiei americane de asigurari Guard Financial Group Inc, in urma unei tranzactii in valoare de 120 de milioane de dolari.

In trimestrul al treilea al anului 2006, profitul net al Clal Insurance Enterprises Holding Ltd a scazut cu 27%, fata de perioada similara a anului trecut, inregistrand valoarea de 34 milioane dolari. Potrivit oficialilor companiei, scaderea s-a datorat regresului general inregistrat de economia israeliana, din cauza situatiei politice instabile din regiune.

Volumul primelor brute subscrise aferente contractelor de asigurare incheiate in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2006 a fost de 4,25 miliarde lei (circa 1,20 miliarde euro ), potrivit raportarilor societatilor de asigurari, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Din acest total, primele brute subscrise aferente contractelor de asigurari generale s-au cifrat la 3,43 miliarde lei, in timp ce asigurarile de viata au generat prime subscrise in suma de 811,29 milioane lei", se spune intr-un raport al Comisiei.

Primele subscrise in primele trei trimestre din 2006, aferente ambelor categorii de asigurare, reprezinta 96% din volumul inregistrat in cursul intregului an 2005. In cazul asigurarilor generale, acest procent este de 102%, iar in cazul asigurarilor de viata, de 78%, se mai in raportul CSA.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)