Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Coface incepe activitatea pe piata asigurarilor din aprilie

Coface incepe activitatea pe piata asigurarilor din aprilie

Coface Austria Kreditversicherung AG, divizia de asigurari de credit a Coface, va incepe activitatea pe piata din Romania in luna aprilie, iar principalul domeniu de activitate va fi asigurarea riscului de credite pentru datorii locale si externe, a anuntat, vineri, compania.

"Asigurarea riscului de credit pentru creante locale si externe este principalul domeniu de activitate al Grupului Coface si de acum acest serviciu este disponibil si pe piata romaneasca", se spune in comunicatul Coface.

Coface Austria Kreditversicherung AG, "compania-mama" a Coface Romania, firma specializata in rapoarte de credit, colectare de creante si consultanta de risc, a anuntat din 15 ianuarie ca va deschide in Romania o sucursala specializata in asigurari de credite.

"Coface Romania Credit Management SRL este specializata in servicii de rapoarte de credit, monitorizare a pietelor, recuperare debite, urmarire facturi si consultanta de risc, iar Coface Austria Kreditversicherung AG, compania noastra mama, va oferi, pe piata romaneasca, asigurari de credite si garantii", au declarat in ianuarie, pentru NewsIn, reprezentantii Coface.

Coface Austria Kreditversicherung AG a notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu privire la intentia de a deschide o sucursala in Romania, in baza dreptului de stabilire.

Coface a avut, in anul 2006, o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, in crestere cu 70%, fata de anul precedent si o rata a profitabilitatii de 38%, conform informatiilor oferite de companie. Numarul de angajati al companiei s-a majorat cu aproape o treime, ajungand la 40 de persoane.

Coface este una dintre cele mai mari companii de asigurari de credite din lume, cu o cota de piata estimata de 18% la nivel mondial si, totodata, lider pe piata globala a asigurarilor de credite pentru exporturi, cu o cota de piata de 25%.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 951 ori