Ce este un beneficiar al asigurarii de viata? Ce trebuie sa stii cand il denumesti?

Luni, 16 Ianuarie 2006, ora 13:05
1149 citiri

Fii foarte atent la desemnarea numelui beneficiarului pentru a fi sigur ca persoana potrivita va primi fondurile.Un beneficiar este acea persoana sau institutie financiara pe care tu o vei numi pentru a primi fondurile asigurarii tale de viata. Ar trebui sa numesti si un beneficiar contingent in cazul in care primul beneficiar decedeaza inaintea ta.

Daca nici unul din beneficiari nu va mai fi in viata fondurile tale se vor asocia proprietatilor tale. Singurul dezavantaj in acest caz este ca fondurile vor fi supuse taxelor din partea statului. Stabilirea beneficiarului si innoirea acestuia sunt elemente importante in incheierea unei asigurari de viata. Nasterea sau adoptia unui copil, casatoria sau divortul pot afecta alegera ta initiala a beneficiarului dupa decesul tau. Incearca sa innoiesti beneficiarul de cate ori survine o astfel de schimbare!!!

Fii foarte atent la desemnarea numelui beneficiarului pentru a fi sigur ca persoana potrivita va primi fondurile. Daca vei scrie sotul/sotia asiguratului, fara a specifica numele, anterioara sotie/sot poate primi fondurile asigurarii. Pe de alta parte daca numesti un anume copil, un al doilea copil nu va avea dreptul la veniturile de pe asigurare A- asta in cazul in care beneficiarul nu este redenumit.

Cornelia Gabor, Bursa Asigurarilor