Oficial ASF: Asiguratorii care nu platesc despagubiri la RCA pot fi eliminati de pe piata

Joi, 20 Iunie 2013, ora 14:55
2625 citiri
Oficial ASF: Asiguratorii care nu platesc despagubiri la RCA pot fi eliminati de pe piata

Supravegherea are la indemana solutia de a elimina din piata firmele de asigurari care nu platesc despagubirile la politele RCA, a declarat, joi, Albin Biro, membru in consiliul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF).

"Este vorba 10.000 - 12.000 de reclamatii, dar suntem constienti ca acesta este varful icebergului, in realitate probleme cu anumite dosare de daune intr-adevar sunt si numarul lor probabil ca este mult mai mare decat plangerile care ajung la ASF. Am vorbit in mare parte de o solutie care ar insemna eliminarea celor care nu platesc din piata. Supravegherea are la indemana aceasta solutie, trebuie analizate consecintele ce ar insemna acest lucru, ce volum ar disparea din piata, cum s-ar

reflecta toata procedura aceasta la nivelul fondului de garantare a asiguratilor.

Deocamdata, cred ca totusi trebuie sa ajungem la piata, la societati si sa eliminam aceste practici, care inseamna in capul asiguratilor sau a potentialilor asigurati ca ma asigur la cel mai ieftin asigurator si nu ma intereseaza consecintele. Pana cand exista asiguratori ieftini de la care nu ne asteptam la plata, dar nici nu ne intereseaza ca altii vor fi beneficiarii acestor despagubiri, acest fenomen nu dispare", a explicat Albin Biro, raspunzand la o intrebare referitor la companiile din asigurari care practica tarife reduse la RCA, dar nu platesc despagubiri.

Biro a mentionat ca la acest fenomen se adauga efectul concurentei din piata, care a redus prima medie. Acesta a oferit ca exemplu tariful perceput pentru a asigura un autoturism Dacia, care s-a redus din 2006 pana in 2013 cu 50%.

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) organizeaza joi cea de-a doua editie a Conferintei Asiguratorilor din Romania, eveniment care isi propune sa ofere o viziune de ansamblu asupra viitorului industriei asigurarilor din tara noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plata dauna RCA, #masuri ASF asiguratori RCA, #Albin Biro ASF , #RCA