Euroins nu mai poate incheia polite RCA - de ce a fost sanctionata

Joi, 29 August 2013, ora 15:26
1888 citiri
Euroins nu mai poate incheia polite RCA - de ce a fost sanctionata

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sa interzica temporar societatii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare SA dreptul de a incheia asigurari RCA.

"Aceasta e sanctiunea cea mai mare. Categoric, au existat si petitii, iar o parte dintre ele au fost justificate, in urma constatarii controlului", a declarat purtatorul de cuvant al ASF, Radu Soviani, la Digi 24.

In plus, in sedinta sa de miercuri, Consiliul ASF a aprobat sanctionarea lui Mihnea Tobescu, director general al societatii EUROINS Romania Asigurare-Reasigurare SA, cu amenda in cuantum de 50.000 de lei si sanctionarea lui Stamov Bozhidar Stoyanov, conducatorul departamentului de dauna din cadrul societatii, cu retragerea aprobarii acestuia, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit comunicatului, interzicerea practicarii de catre societate a asigurarii RCA este in vigoare pana la implementarea de catre compania EUROINS a unui set de masuri stabilit de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, care se refera, printre altele la revizuirea de catre EUROINS a instructiunilor, procedurilor sau normelor de constatare si lichidare a daunelor, stabilirea corespunzatoare a cuantumului despagubirilor in conformitate cu reglementarile in vigoare, respectarea termenelor de plata a dosarelor de dauna, informarea sau notificarea asiguratilor cu privire la respingerea pretentiilor de despagubire.

In plus, Autoritatea de Supraveghere Financiara obliga EUROINS ca, in termen de 24 de ore de la primirea deciziei de sanctionare, sa comunice intermediarilor de asigurari interdictia de a mai incheia contracte de asigurare RCA in numele si pe seama societatii.

Reluarea activitatii de oferire, negociere sau incheiere a politelor RCA se dispune, la fel ca si in cazul interzicerii, prin decizie motivata a Autoritatii de Supraveghere Financiara, dupa verificarea indeplinirii masurilor stabilite, mai anunta ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiara informeaza publicul ca in perioada in care EUROINS are interdictia practicarii asigurarii RCA, societatea are in continuare obligatia solutionarii dosarelor de dauna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#interdictie RCA Euroins, #sanctiuni ASF Euroins, #nereguli Euroins , #RCA