Euroins: Decizia ASF privind practicarea RCA nu afecteaza actualii clienti

Vineri, 30 August 2013, ora 09:19
2099 citiri
Euroins: Decizia ASF privind practicarea RCA nu afecteaza actualii clienti

Decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara de interzicere temporara a practicarii asigurarii RCA de catre Euroins nu afecteaza sub nicio forma actualii clienti ai companiei de asigurari iar toate politele RCA emise de companie pana la acest moment sunt valabile si ofera protectie asiguratilor pe toata perioada contractuala, se arata intr-un comunicat al Euroins.

In context, compania arata ca face tot posibilul pentru ca setul de masuri stabilit de ASF sa fie implementat rapid si eficient.

"Ca urmare a informarii de presa remise in cursul acestei zile de ASF - prin care se comunica sanctionarea companiei Euroins Romania cu interzicerea temporara a practicarii asigurarii RCA, le transmitem partenerilor si colaboratorilor nostri ca sunt depuse toate eforturile necesare remedierii acestei situatii in cel mai scurt timp. Subliniem in mod special faptul ca actualii clienti ai companiei nu sunt in nicio forma afectati de noua decizie a ASF.

Toate politele RCA emise de companie pana la acest moment sunt valabile si ofera protectie asiguratilor pe toata perioada contractuala", precizeaza asiguratorul.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a sanctionat societatea Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA cu interzicerea temporara a practicarii asigurarii RCA, iar directorul general al societatii a fost amendat cu 50.000 de lei, potrivit unui comunicatului de presa.

"Deciziile au fost luate in urma controlului inopinat desfasurat la Euroins in lunile mai-iunie 2013. Controlul a vizat verificarea modului de instrumentare si finalizare a dosarelor de dauna si a modului de respectare a prevederilor Ordinului 11/2012 pentru punerea in aplicare a normelor privind procedura de solutionare a petitiilor referitoare la activitatea asiguratorilor si intermediarilor in asigurari.

Controlul la societatea Euroins a constatat, printre altele reglementarile si instructiunile de constatare si lichidare a daunelor nu sunt adecvate; a fost diminuat in mod nejustificat cuantumul despagubirii fata de valoarea rezultata din documentele existente la unele dosare de dauna; plata unor dosare de dauna catre pagubiti s-a facut cu intarziere fata de termenele prevazute de normele legale; au fost identificate dosare de dauna in care partea prejudiciata nu a fost notificata cu privire la respingerea pretentiilor de despagubire si la motivatia respingerii", se mai spune in comunicat.

La sfarsitul semestrului I 2013, Euroins Asigurare-Reasigurare SA avea un volum de prime brute subscrise pe segmentul RCA de 258,74 milioane de lei si detinea o cota de piata pe acest segment de 21%. In primele 6 luni ale anului 2013, indemnizatiile brute platite de societate, pe segmentul RCA, au insumat 157,78 milioane de lei.

#decizie ASF Euroins, #Euroins interdictie RCA sanctiuni Euroins , #RCA