Companiile vor plati mai mult pentru intretinerea parcului auto

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 15:15
2129 citiri
Companiile vor plati mai mult pentru intretinerea parcului auto

Companiile trebuie sa se pregateasca pentru costuri mai mari pentru intretinerea automobilelor, in contextul in care pretul asigurarilor RCA a intrat pe un trend ascendent. De asemenea, amenzile pentru lipsa anvelopelor de iarna vor creste, din acest sezon.

Asiguratorii au avertizat inca de la inceputul anului ca pretul politelor va creste cu cel putin 20%, in contextul in care piata nu mai poate sustine preturile de dumping practicate de majoritatea companiilor de asigurari. Iar prognoza s-a adeverit. Tarifele au inregistrat cresteri de pana la 28% in acest an, potrivit unui calcul Capital.

Asiguratorii: Politele RCA si CASCO se vor scumpi "destul de mult" in 2012

In prezent, polita RCA pentru o perioada de 12 luni, in cazul unui Logan Van din 2007, detinut de o persoana juridica, variaza intre 566 si 1.095 de lei.

RCA se transforma in CASCO: Preturi mai mari pentru asigurari

In plus, pretul cel mai mic nu va mai fi principalul criteriu de alegere a societatii de asigurare, in cazul in care noile norme ale Comisia de Supraveghere a Asigurarilor vor fi aprobate.

CSA propune ca soferii pagubiti intr-un accident auto sa nu se mai adreseze societatii de asigurare a celui vinovat, asa cum se intampla in prezent, ci propriului asigurator. Asadar, asigurarea obligatorie imprumuta din caracteristicile Casco. Iar in acest caz, conditiile pe care le ofera polita si calitatea serviciilor asiguratorului vor incepe sa conteze.

Strategia pe care au aplicat-o asiguratorii in ultimii ani, de reducere a preturilor in schimbul castigarii unei cote de piata cat mai mari, a afectat calitatea serviciilor.

Cei mai mari cinci asiguratori din Romania au inregistrat, anul acesta, o crestere cu 50% a reclamatiilor si cele mai multe apartin beneficiarilor politelor RCA.

Astra a inregistrat cele mai multe reclamatii, respectiv 3.370. Pe locul doi se afla Asirom, cu 1.730 de plangeri, iar pe locul trei Omniasig, cu un total de 1.650 de plangeri.

Soferii, tot mai nemultumiti de politele RCA: Cine sunt cei mai reclamati asiguratori

Amenzi mai mari pentru lipsa anvelopelor

Soferii vor plati, in aceasta iarna, amenzi cu 4,5% mai mari, comparativ cu 2011, daca sunt surprinsi de Politia Rutiera, circuland fara anvelope de iarna.

Concret, amenda pentru lipsa cauciucurilor de iarna este cuprinsa intre 630 si 1.400 de lei, comparativ cu 603 si 1.340 de lei, in 2011. In plus, sanctiunea mai prevede si retinerea certificatului de inmatriculare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere preturi RCA, #transformare RCA in CASCO, #modificari RCA, #preturi RCA, #amenzi anvelope iarna , #RCA