Cartea Verde va fi obligatorie pentru toti posesorii de autoturisme

Luni, 27 Martie 2006, ora 05:21
975 citiri

Majorarea diferitelor tipuri de taxe, incepand cu 1 ianuarie 2007, va fi resimtita din plin de buzunarul contribuabilului de rand.In acest sens, o crestere semnificativa de tarife va fi inregistrata pe piata politelor de raspundere civila auto, cu atat mai mult cu cat din 2007, conform directivelor europene, cele doua tipuri de asigurari, respectiv RCA si Carte Verde, vor fi unificate.

Si daca, pana in acest an, plata contravalorii Cartii Verzi era achitata doar de cei care paraseau teritoriul tarii noastre, din 2007, ea va fi obligatorie, indiferent daca posesorii de autoturisme au de gand sau nu sa iasa din tara.

In ceea ce priveste valoarea tarifelor RCA pentru anul viitor, lucrurile sunt clare, majorarea fiind de circa 40-45%. Astfel, din datele pe care companiile de asigurari le-au postat deja pe siteurile proprii, posesorii de autoturisme cu o capacitate cilindirica cuprinsa intre 1201+1400 cmc vor plati intre 234 RON si 320 RON, in functie de societatea de asigurare aleasa.

Nu despre aceiasi transparenta se poate vorbi si despre valoarea cartii verzi, capitol la care reprezentantii pietei de asigurari se feresc sa dea date concrete. insa, in conditiile in care tarifele pentru Cartea Verde variaza in prezent intre 30-480 de dolari, pentru tarile limitrofe Romaniei-respectiv Bulgaria, Moldova, Ucraina, Serbia si Muntenegru, in functie de perioada de valabilitate, si intre 60-810 dolari, pentru celelalte tari, este de asteptat ca pretul asigurarii sa creasca simtitor.

In plus, limitele de despagubire ating valoarea de 100.000 de euro, pentru daune materiale. In aceste conditii, reprezentantii companiilor de asigurari nu se declara prea fericiti, avand in vedere ca este de asteptat ca pierderile inregistrate, dupa acoperirea daunelor facute de asigurati, sa creasca simtitor.

Bloombiz.ro

Investmania.ro - Primesti 10.000 vRON si inveti sa investesti pe Bursa !

Nextcar.ro - Viitoarea ta masina te asteapta! Masini noi si second-hand.