Asigurarea RCA este obligatorie, dar care sunt avantajele acesteia?

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 17:17
7389 citiri
Asigurarea RCA este obligatorie, dar care sunt avantajele acesteia?

Numarul de automobile aflat in continua crestere a facut ca existenta unor masuri de precautie in caz de accident sa fie nu doar necesara, ci si obligatorie pentru orice sofer.

In acest mod au aparut pe piata asigurarile RCA, pe care statul roman le-a impus conducatorilor auto si cele CASCO, acestea fiind optionale.

Intre ele exista diferente destul de mari, chiar daca ambele pornesc de la aceeasi premisa, ajutand soferul cu bani in caz de accident.

Daca RCA este pentru momentele in care tu esti responsabil si trebuie sa il despagubesti pe cel pe care l-ai afectat, CASCO vine in ajutorul tau si societatea iti da bani pentru a-ti repara masina.

Cum insa doar RCA este obligatorie, sa vedem mai indeaproape care sunt avantajele acestui tip de asigurare.

Este o asigurare ieftina si extrem de utila. Nu ca ar conta foarte mult din moment ce oricum este obligatorie, dar asigurarea RCA nu te costa foarte mult anual si este in avantajul tau.

Ideea din spatele asigurarii este de a-i despagubi pe cei care sufera din cauza unui accident provocat de tine.

Conteaza mai putin tipul sau gravitatea, pentru ca un RCA bun asigura o varietate larga de accidente.

Totusi, nimeni nu isi doreste ceva grav, desi o bara un pic lovita, un stop spart sau ceva zgarieturi sunt incidente foarte greu de evitat in traficul de astazi.

RCA-ul este de un real folos in astfel de situatii, desi, pentru a te bucura si de reparatiile propriului autovehicul, ar trebui sa ai si un CASCO.

Nu acopera doar accidentele in care sunt implicate automobile. Desi acestea sunt cele mai des intalnite, RCA-ul este o asigurare care acopera orice distrugere ai provoca atat timp cat conduci.

Asadar, daca lovesti garduri, stalpi sau chiar locuinte (da, vedem si la televizor cum se mai intampla si astfel de accidente), proprietarii acestora isi pot primi banii pentru reparatii din asigurarea pe care tu o platesti, ceea ce te scuteste de orice cheltuiala suplimentara.

Se poate incheia si online. Acum nu mai trebuie nici macar sa te deplasezi la o firma de asigurari, pentru ca majoritatea acestora lucreaza si online. Aici completezi datele masinii si ale tale, ca proprietar, iar plata se face tot digital. Vei economisi, astfel, timp, iar multe firme de specialitate, tocmai pentru a atrage clienti si in aceasta directie, ofera si reduceri pentru asigurarile auto care sunt incheiate online.

Asigurarea RCA se plateste in functie de tipul si anul automobilului. Pentru unii soferi acesta poate sa fie un avantaj foarte important, pentru ca nu vor plati asigurari mari pentru masini mai vechi.

In schimb, cu cat masina este mai puternica, pretul asigurarii creste si el, pentru ca un astfel de vehicul poate provoca daune mai mari.

In plus, conteaza si istoricul accidentelor soferului, cei fara pata platind preturi mai mici.

Asadar, desi fiecare alege ce tip de asigurare va contracta (una mai ieftina sau una pentru care va plati un pic mai mult, dar care si ofera mai multi bani ca despagubire) exista si anumite limite pentru acestea.

#asigurare RCA, #polita rca, #avantaje RCA , #RCA