Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile Uniqa Asigurari au scazut cu 13% in S1

Afacerile Uniqa Asigurari au scazut cu 13% in S1

Subsidiara romaneasca a grupului austriac Uniqa a inregistrat in primul semestru prime brute subscrise de 216 milioane lei, in scadere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar numarul politelor contractate au fost de 282.000, potrivit datelor preliminare ale companiei, precizeaza Mediafax.

In primul semestru din 2009, Uniqa Asigurari inregistrase prime brute subscrise de 248,33 milioane lei.

"Pe primul loc in portofoliul Uniqa Asigurari se afla in continuare asigurarile de tip Casco, cu 49,5% din totalul primelor brute subscrise. In ceea ce priveste daunele platite aferente lunilor ianuarie - iunie 2010, acestea s-au situat la o valoare de 196,6 milioane lei", se arata in comunicat.


Uniqa Asigurari a platit despagubiri de 213,4 milioane lei in primul semestru al anului trecut.


In prima jumatate a acestui an, Uniqa Asigurari a inregistrat cresteri pe segmentul de asigurari de accidente si boala cu 112% fata de aceeasi perioada a anului trecut, precum si la cele de raspundere civila generala cu 14% fata de intervalul similar din 2009, inregistrand afaceri de 2,3 milioane lei, respectiv 2,8 milioane lei, se arata in comunicat.


"Avand in vedere interesul actual pentru asigurarile de locuinta, compania este increzatoare in cresterea acestei linii de business pana la finalul acestui an, chiar daca traversam in continuare o perioada dificila economic, iar puterea de cumparare a clientilor a scazut in primele sase luni ale acestui an, astfel incat pentru asigurarile de incendiu si calamitati naturale, Uniqa Asigurari a inregistrat pana la 30 iunie 2010 prime brute subscrise de 20,4 milioane lei", se mai arata in comunicat.


Uniqa Asigurari a raportat pentru anul trecut un profit net de 2,47 milioane lei, comparativ cu pierderea de 143 milioane lei inregistrata in 2008.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 994 ori
Citeste mai multe despreuniqa asigurari despagubiri polite