CSA sanctioneaza doi brokeri de asigurare

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 15:14
2006 citiri
CSA sanctioneaza doi brokeri de asigurare

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis sanctionarea Asig Invest Broker de Asigurare cu retragerea autorizatiei si Corporate Insurance Services-Broker de Asigurare Reasigurare cu interzicerea temporata a exercitarii activitatii.

De asemenea, managerii executivi ai celor doua societati comerciale au fost sanctionati cu retragerea aprobarii.

Printre contraventiile constatate in cadrul celor 2 companii se numara lipsa dovezii platii primei de asigurare aferente contractului de asiguare de raspundere civila, netransmiterea procedurilor interne privin prevenirea si combaterea spalarii banilor si lipsa a mai multe raportari si situatii financiare catre CSA si lipsa unui reprezentant al brokerilor de la sediul social.

In plus, conducatorul executiv al Asig Invest Broker de Asigurare nu a indeplinit masurile dispuse de CSA anterior, de raportare, pastare a evidentelor, de control intern, evaluare si gestionare a riscurilor.

CSA subliniaza faptul ca masurile luate in cazul societatilor mentionate nu au implicatii asupra contractelor de asigurare deja incheiate, acestea continuand sa produca efectele stabilite la data semnarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brokeri asigurari sanctionati, #brokeri asigurari sanctionati CSA , #Broker asigurari