Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Brokerajul ar putea atinge in 2014 o cota de 50% din asigurari

Brokerajul ar putea atinge in 2014 o cota de 50% din asigurari


Ponderea primelor intermediate ar putea depasi 50% din subscrierile totale in prima parte a anului 2014, sustine Bogdan Andriescu, presedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari - UNSICAR.

"La inceputul anului viitor vom trece de 50% prime intermediate din subscrierile totale. In Bulgaria ponderea este in prezent de 57%", a declarat Bogdan Andriescu prezent la a VIII-a editie a Conferintei Nationale a Brokerilor de Asigurari si Pensii.

El a spus ca piata asigurarilor se va mentine in 2013, iar gradul de intemediere va creste pentru ca brokerii devin mai puternici, pot sa isi imbunatateasca retele, sa le imbunatateasca nu numai la nivel de numar sau de acoperire dar si din punct de vedere calitativ.

"Cresterea acesta se va face strict pe retail si nu pe corporate pentru ca si foarte multi clienti vor accesa serviciile unui broker avand mai multe oferte comparative si avand o imaginde asupra pietei. Societatile de asigurare vor veni si ele din ce in ce mai mult cu produse personalizate pentru retail", a mai spus Andriescu.

Gradul de intermediere, ca raport intre primele intermediate si totalul subscrierilor, s-a situat in 2012 la 43,34%, in crestere cu 3,51% fata de 2011.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1889 ori