Profitul Aviva a crescut cu 7%, desi vanzarile au scazut cu 6%

Joi, 08 Martie 2012, ora 19:14
1717 citiri
Profitul Aviva a crescut cu 7%, desi vanzarile au scazut cu 6%

Aviva a inregistrat o crestere de 7% a profitului in 2011, desi vanzarile au scazut cu 6%, datorita politicii de restrangere a activitatii, pe care a adoptat-o compania si care s-a dovedit inspirata.

Aviva a inregistrat o crestere de 6% a veniturilor in 2011, peste asteptarile analistilor, datorita profiturilor mari inregistrate pe segmentul asigurarilor de viata.

In plus, compania declara ca si rezervele de capital au fost refacute dupa problemele intampinate in urma crizei datoriilor din zona euro, potrivit Reuters.com.

Aviva, a doua companie ca marime din Marea Britanie, a inregistrat un profit de 2,5 miliarde de lire in 2011, estimarile analistilor fiind de doar 2,41 miliarde de lire.

In plus, rezervele de capital au crescut la 3,3 miliarde lire la sfarsitul lui februarie, fata de 2,2 miliarde la sfarsitul anului trecut. In luna noiembrie, Aviva a anuntat ca a pierdut 30% din aceste rezerve, din cauza crizei economice care a afectat pretul obligatiunilor.

Aviva

Aviva a oferit dividende de doar 0,26 lire pe actiune in 2011, in crestere cu doar 2%, desi estimarile erau de 5%.

"Este o masura de prudenta in fata unei piete instabile asa cum a putut fi ea caracterizata in ultimele luni, insa ne asteptam sa mai existe cresteri", a declarat Andrew Moss, CEO Aviva.

Aviva este mai expusa in Europa continentala si a fost mai afectata de criza decat competitorii din Marea Britanie.

"Vor mai exista obstacole, sunt convins de acest lucru, insa trendul general este mai degraba unul optimist", a mai spus Andrew Moss.

Aviva si-a crescut veniturile in 2011 si datorita deciziei conducerii de a abandona acele sectoare ale businessului care nu sunt foarte productive. Acest lucru a condus la cresterea de 7% a profitului, mai ales din asigurarile de viata, chiar daca vanzarile au scazut cu 6%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profit Aviva 2011, #rezultate Aviva 2011, #venituri Aviva 2011 , #Asigurari viata