Liderul asigurarilor de viata din SUA se extinde pe pietele emergente

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 14:44
2029 citiri
Liderul asigurarilor de viata din SUA se extinde pe pietele emergente

Grupul american MetLife Inc a anuntat vineri ca-si extinde prezenta pe pietele emergente, prin achizitionarea AFP Provida S.A, cel mai mare administrator de fonduri private de pensii din Chile, de la banca spaniola BBVA, pentru aproximativ doua miliarde de dolari in numerar.

MetLife Inc, lider pe segmentul asigurarilor de viata din SUA, a anuntat ca BBVA a acceptat transferarea a participatiei sale de 64,3% din compania chiliana catre MetLife.

"Prin achizitionarea AFP Provida, profiturile operationale ale MetLife de pe pietele emergente ar urma sa creasca de la 14% in prezent la aproximativ 17%", a declarat William Wheeler, director in cadrul companiei americane.

Tranzactia, care ar urma sa se finalizeze in trimestrul trei din 2013, ar urma sa duca la cresterea profiturilor operationale cu aproximativ 5 centi pe actiune in 2013 si cu 15 centi pe actiune in 2014.

MetLife a avertizat ca profitul operational pe actiune anul viitor va fi mai scazut decat in acest an, dar a precizat ca prognoza este in linii mari in concordanta cu perspectiva pe termen lung anuntata in urma cu un an.

MetLife se asteapta sa castige in 2013 intre 5,5 si 5,9 miliarde de dolari, sau 4,95-5,35 dolari pe actiune. Analistii estimau 5,47 dolari pe actiune in 2013.

#asigurari viata, #metlife investitii, #achizitie metlife piete emergente , #Asigurari viata