Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ING Asigurari de Viata: Profit brut de 5,64 milioane lei in T1

ING Asigurari de Viata: Profit brut de 5,64 milioane lei in T1


ING Asigurari de Viata a obtinut in primul trimestru din acest an un profit brut de 5,64 milioane lei, in scadere cu 50% fata de aceeasi perioada din 2011, rezultat in linie cu cel bugetat.

In primul trimestru din 2012, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 5,64 milioane lei, comparativ cu nivelul de 11,25 milioane lei inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent.

Rezultatul este in linie cu cel bugetat si a fost influentat in special de investitiile din zona informatizarii si specializarii pentru alinierea la noile standarde de raportare din domeniul asigurarilor (Solvency II si IFRS 4 Faza 2) - proiecte demarate in iunie 2011 si care vor continua pe tot parcursul anului curent.

In plus, alte directii importante de investitii in intervalul ianuarie - martie 2012 au fost reprezentate de initiativele pentru cresterea beneficiilor oferite clientilor, profesionalizarea si dezvoltarea fortei de vanzari.

Potrivit companiei, pe segmentul de asigurari de viata, trimestrul I din 2012 a adus o crestere de 7% a numarului de contracte noi si consolidarea apetitului clientilor pentru produsele traditionale.

Valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la 2,20 miliarde lei la sfarsitul lunii martie 2012, in crestere cu aproape 6% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primele trei luni din 2012 a fost de 133,25 milioane lei, nivel relativ similar celui inregistrat in primul trimestru din 2011.

Reprezentantii companiei sustin ca in ceea ce priveste contractele noi, se observa mentinerea apetitului clientilor pentru produsele traditionale, continuand tendinta manifestata de la inceputul anului trecut.

Astfel, din totalul politelor noi incheiate la ING in primele trei luni din 2012, contractele de tip traditional, care ofera protectie si randamente garantate, detin o pondere de 72%, in crestere cu 20% fata de T1 2011.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1621 ori