Studiu: Majoritatea romanilor nu si-ar face o asigurare de sanatate privata

Marti, 22 Mai 2012, ora 17:28
1886 citiri
Studiu: Majoritatea romanilor nu si-ar face o asigurare de sanatate privata

Aproape 70% dintre romani nu si-ar face o asigurare de sanatate privata, motivele reticentei fiind legate de lipsa banilor si a increderii in unitatile sanitare din tara, arata un studiu dat publicitatii marti.

Potrivit celui mai recent studiu IMAS realizat la cererea MedLife, procentul celor neincrezatori in asigurarile de sanatate privata scade in momentul in care sunt confruntati cu posibilitatea existentei/crearii spitalor private corespunzatoare sau a celor cu unitati de primiri urgente.

Astfel, o treime dintre cei intervievati se declara interesati sa isi faca o asigurare privata de sanatate daca ar exista spitale de urgenta private. In plus, 18% dintre cei care initial s-au aratat neinteresati de o astfel de asigurare, se razgandesc in momentul in care stiu ca ar exista posibilitatea crearii unor unitati de primire urgente in spitalele private. Cei mai interesati de aceasta optiune sunt tinerii (18-30 ani), rezidentii din orasele medii si mari si persoanele cu studii superioare.

MedLife are sase spitale private mono si pluri disciplinare in Bucuresti si in tara. "Momentan, suntem in proces de autorizare pentru deschiderea unui nou spital, care este si primul spital privat de urgenta din Romania. Discutam de o investitie de minimum 15 milioane de euro, un spital care va detine 17 linii de garda si care va respecta in totalitate normele locale si internationale. Speram ca autoritatile ne vor sprijni ca sa finalizam cat mai curand acest proiect", a mai spus presedintele CA MedLife.

Sondajul a fost realizat in aprilie 2012, la nivel national, pe un esantion de peste 1.000 de persoane.

#studiu asigurari sanatate private, #asigurari sanatate private Romania, #asigurare privata sanatate , #Asigurari sanatate