Romanii cumpara cu 30% mai multe asigurari de calatorie inainte de Pasti

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 18:34
1933 citiri
Romanii cumpara cu 30% mai multe asigurari de calatorie inainte de Pasti
S-au cumparat cu 10-15% mai multe asigurari de sanatate decat anul trecut

Cresterea cererii de polite medicale de calatorie este de aproximativ 30% in apropierea sarbatorilor pascale, conform Carpatica Asig.

Inainte de Pasti, romanii cumpara cu 30% mai multe asigurari de calatorie, comparativ cu o perioada normala a anului, cresterea fiind mai mare decat in cazul oricarui alt tip de asigurare. Estimarea nu ia in calcul perioada concediilor de vara, cand se incheie cele mai multe polite de asigurari medicale de calatorie, conform unui comunicat Carpatica Asig.

Analizand perioada premergatoare Pastelui, se pot constata doua varfuri: cu o luna si jumatate inainte, cand se face cea mai mare parte a rezervarilor pentru concediile de Paste si in saptamana de dinaintea Pastelui.

"Pentru prima perioada de varf clientii prefera o asigurare mai complexa, cum ar fi Golden Travel din portofoliul nostru, care pe langa riscurile de baza acoperite de o polita de calatorie, acopera si riscul de anulare a calatoriei, de pierdere, deteriorare sau furt al bagajelor, intarzierea cu mai mult de sase ore a livrarii bagajelor, asigurarea de raspundere civila privata in strainatate etc.

In saptamana ce precede Pastele, acestia aleg mai mult asigurari basic, care preiau cheltuielile necesare interventiei medicale de urgenta ocazionate de consultatie, tratament, medicatie, spitalizare, interventie chirugicala, repatriere (in caz de imbolnavire grava sau deces)", a declarat Mariana Flucus, director general Carpatica Asig.

Crestere de 15% fata de Pastele 2011

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut (perioada dinainte sarbatorilor pascale), in acest an se inregistreaza o usoara crestere a numarului de asigurari medicale de calatorie incheiate, de 10-15%.

"In aceasta perioada romanii plecati in calatorie au destul de putine incidente care necesita folosirea asigurarilor de calatorie, deoarece calatoriile sunt mai scurte, de maxim o saptamana.

Dar la incheierea politelor ne sfatuim clientii sa in cazul in care survine unul din riscurile acoperite de asigurare, sa sune la numarul de telefon de pe polita; un operator il va indruma pe posesorul de polita catre o clinica medicala agreata. De asemenea, pentru recuperarea banilor, la intoarcerea in tara, asiguratul trebuie sa depuna o cerere de despagubire si documentele ce dovedesc cheltuielile facute", a mai spus Flucus.

Piata de asigurari, in scadere

Per ansamblu, piata asigurarilor din Romania a scazut anul trecut cu 4,3%, in conditiile in care avansul de 4,6% al segmentului asigurarilor de viata a compensat doar partial scaderea inregistrata de asigurarile generale, potrivit datelor prezentate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

In 2010, asiguratorii inregistrasera un volum de prime brute subscrise de 8,3 miliarde lei, in scadere cu 6,36% fata de 2009.

Piata de asigurari generale a scazut anul trecut cu 6,5%, la 6,2 miliarde lei fata de 2010, in timp ce piata de asigurari de viata a sporit cu 4,6%, la 1,74 miliarde lei.

"Piata de asigurari din Romania a inceput sa-si atenueze ritmul de scadere a volumului de subscrieri. Redresarea economiei, in ansamblul sau, si reintrarea acesteia pe o tendinta de crestere sustenabila va sustine, pe termen mediu, evolutia pozitiva a industriei de asigurari", se arata in comunicatul CSA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asigurare sanatate, #asigurare calatorie, #polita asigurare, #asigurare locuinta, #asigurare viata, #vacanta pasti , #Asigurari sanatate