Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

(P)

Avantajele unei asigurari de sanatate private pentru angajati

Avantajele unei asigurari de sanatate private pentru angajati
Asigurarile de sanatate private pentru angajati sunt mai mult decat niste costuri privind resursa umana sau o modalitate a asigura retentia acesteia. Asigurarile de sanatate se afla pe locul 2 in topul beneficiilor extra acordate angajatilor datorita avantajelor care exista de ambele parti, si a angajatorilor, si a angajatilor.

Asigurarile de sanatate private trebuie privite din dubla perspectiva, pentru o imagine completa.

Ce inseamna asigurarile de sanatate pentru angajator?

E de datoria fiecaruia sa aiba grija de propria sanatate, insa orice angajat apreciaza grija angajatorului fata de starea sa de sanatate, oferind acces la o asigurare privata de sanatate.

Rezultatele companiei sunt direct influentate de starea de bine a resursei umane, deci e important pentru tine, ca angajator, sa stii ca angajatii merg la medic atunci cand au probleme.

Iata doar cateva dintre avantajele tale ca angajatori:

- Sansele tale de a recruta si retine cei mai buni candidati cresc, deci asigurarea devine un important avantaj competitiv fata de companiile care ofera joburi similare cu ale tale.

- Riscurile mari din cadrul companiei sunt acoperite cu costuri reduse prin oferirea asigurarilor de sanatate ca beneficiu, iar sarcina financiara a companiei poate scadea.

- Angajatii tai se concentreaza mai bine asupra sarcinilor pe care le au de indeplinit cand stiu ca au acoperiri pentru servicii medicale in caz de nevoie, lucru care se reflecta asupra productivitatii companiei.

- Primele sunt deductibile din cheltuielile companiei.

Ce avantaje au angajatii tai?

Avantajele angajatilor pot sa varieze in functie de pachetul de asigurari de sanatate pe care il oferi, insa, indiferent de pachet, acest beneficiu aduce in randul angajatilor tai:

- Un sentiment crescut de siguranta cand vine vorba de starea lor de sanatate, dar si a familiei lor, simtindu-se protejati;

- Cresterea productivitatii si a stimei de sine, ceea ce contribuie major la starea lor de bine si la felul in care se simt zi de zi la munca;

- Cresterea loialitati fata de companie si imbunatatirea relatiei cu angajatorul deoarece se simt recompensati pentru contributia si eforturile lor din cadrul companiei.

Angajatii tai au la dispozitie o multime de instrumente utile pentru a beneficia de asigurarea de sanatate. Spre exemplu, pentru pachete de asigurari corporate de la Signal Iduna ai parte de:

Cardul de sanatate Signal Iduna - care atesta calitatea de asigurat si faciliteaza accesul la serviciile medicale.

Certificatul de asigurat - care contine informatii despre asigurare: planul de asigurare activ, perioada de valibilitate, numarul politei de asigurare si a cardului.

Call Center disponibil non-stop - care permite programarea vizitei la medic indiferent de tipul serviciului medical si ofera suportul necesar pentru a gasi rapid cea mai potrivita solutie cand angajatul se confrunta cu probleme medicale.

Formular pentru programari online - util cand asiguratul prefera aceasta varianta, fiind necesara completarea anumitor campuri pentru programarea la serviciul medical potrivit.

Programari prin aplicatie de mobil - a treia alternativa de programare oferita de Signal Iduna, disponibila pe Android si iOS.

Harta informativa pentru clinicile retelei - furnizorii din reteaua Mediqa Net pot fi gasiti pe site sau pe aplicatia mobile Signal Care Assistant cu ajutorul unei harti interactive.

Cu numeroase avantaje pentru angajatii companiilor, dar si pentru tine, ca angajator, asigurarile private de sanatate de la Signal Iduna pot fi adaptate nevoilor companiei tale si pot fi achizitionate sub forma unui produs modular.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 5465 ori
Citeste mai multe despreasigurare sanatate privata