Afacerile Eureko au crescut cu 9,6% in primul semestru

Luni, 22 August 2011, ora 12:23
1303 citiri
Afacerile Eureko au crescut cu 9,6% in primul semestru

Eureko Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 21,8 milioane lei in primele sase luni, in crestere cu 9,6% fata de acelasi interval din 2010, rezultatul fiind sustinut de avansul inregistrat pe segmentul asigurarilor de sanatate, informeaza NewsIn.

"O tendinta observata in intervalul analizat este reducerea usoara a ratei de anulare a politelor, in ciuda mediului economic dur, ce a continuat sa puna presiune asupra pietei de asigurari per ansamblu.

Numarul total de contracte semnate ne-a aratat ca nevoia de siguranta si profit a crescut, evolutie fireasca avand in vedere conditiile economice actuale", a declarat directorul general al Eureko Asigurari, Frans van der Ent.

Potrivit companiei, rezultatul a fost sustinut de primele brute subscrise aferente asigurarilor de sanatate, care au inregistrat un avans anual de 34%, la 6,13 milioane lei, cota de piata pe acest segment fiind estimata la 40%.

De asemenea, primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata au ajuns la 15,35 milioane lei, in crestere usoara fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"La baza rezultatului inregistrat in primele sase luni pe segmentul de asigurari de sanatate stau contractele semnate cu diferite companii din sectorul corporate.

Piata de retail este inca afectata de mediul economic dur, totusi am inceput sa observam semne de revenire si cred ca vom inregistra rezultate mai bune in a doua parte a anului", a declarat directorul general adjunct al Eureko Asigurari, Carmen Radu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#eureko asigurari, #asigurari sanatate, #profit eureko, #polite asigurari, #polite eureko , #Asigurari sanatate