Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR Asigurari va deveni Omniasig

BCR Asigurari va deveni Omniasig


BCR Asigurari isi va reduce capitalul social cu 80,2 milioane de lei, la 43,19 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor inregistrate inainte de fuziunea cu Omniasig Vienna Insurance Group, si va prelua denumirea societatii absorbite dupa incheierea procesului, in aprilie 2012.

Societatea a incheiat anul 2010 cu un profit net de 1,2 milioane de lei, de la pierderi de 55,5 milioane de lei in urma cu un an, aproape de 10 ori mai ridicate decat in 2008.

"La 30 septembrie, directoratul BCR Asigurari a decis convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor BCR Asigurari Vienna Insurance Group pe a carei ordine de zi se afla propunerea aprobarii reducerii capitalului social cu 80,2 milioane de lei, de la 123,39 milioane de lei la 43,19 milioane de lei, prin reducerea valorii nominale a actiunilor de la 10 lei/actiune la 3,5 lei/actiune, pentru acoperirea pierderilor contabile acumulate", se arata in proiectul de fuziune publicat in Monitorul Oficial.

Fuziunea BCR Asigurari cu Omniasig a fost aprobata inca din august

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, valabile la 2 decembrie, BCR Asigurari are un capital social de 123,39 milioane de lei si este controlata de grupul Vienna Insurance Group (Austria) - 95,94%, Banca Comerciala Romana - 1% si mai multe persoane fizice - 3,06%.

Grupul austriac controleaza si Omniasig Vienna Insurance Group, unde detine o participatie de 98,56%, ceilalti actionari fiind Banca Comerciala Romana - 0,17% si mai multe persoane fizice si juridice - 1,27%. Omniasig are un capital social de 206,48 milioane de lei.

La inceputul lunii august, actionarii Omniasig Vienna Insurance Group au aprobat fuziunea preliminara cu BCR Asigurari, in calitate de societate absorbanta, si au imputernicit Directoratul asiguratorului sa intocmeasca proiectul de fuziune. O decizie similara a fost adoptata si de actionarii BCR Asigurari.

"Prin crearea unei singure entitati juridice in urma fuziunii, (...), societatea rezultata din fuziune va deveni noul detinator al pozitiei I in topul asiguratorilor din Romania conform primelor brute subscrise in 2010 (...)", se arata in proiectul de fuziune.

BCR Asigurari isi va schimba denumirea in Omniasig

In 2010, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Omniasig a incheiat pe locul trei, a subscris prime de 916,1 milioane de lei si a inregistrat o cota de 11,03% din piata asigurarilor generale si de viata.

La randul ei, veniturile BCR Asigurari s-au ridicat la 522,01 milioane de lei, rezultat care a adus companiei o cota de 6,29% din industria de profil, plasandu-se pe locul sapte.

Dupa nivelul primelor, primii doi jucatori din piata sunt Astra si Allianz-Tiriac.

In 2010, piata asigurarilor a scazut cu 6,4%, la 8,31 miliarde de lei.

Potrivit proiectului de fuziune, BCR Asigurari isi va schimba denumirea in Omniasig Vienna Insurance Group dupa finalizarea procesului.

Fuziunea celor doua companii de asigurari inseamna 10 milioane de euro de economii

Fuziunea celor doi asiguratori romani va aduce grupului austriac economii de 10 milioane de euro, cifra fiind avansata de directorul general ajunct al VIG, Peter Hagen, dupa anuntarea rezultatelor financiare, in 18 august.

In urma fuziunii, Omniasig va fi dizolvata fara lichidare, iar BCR Asigurari va prelua toate activele si pasivele, inclusiv, dar fara a se limita la, activitatile comerciale, punctele de lucru, imobilele si intregul portofoliu de polite al societatii absorbite, si isi va majora capitalul social in mod corespunzator, prin emisiunea unor actiuni noi care vor fi alocate actionarilor Omniasig.

In procesul de fuziune BCR Asigurari isi va majora capitalul social cu 207,1 milioane de lei, de la 43,19 milioane de lei la 250,26 milioane de lei.

"Raportul de schimb dintre actiunile emise de Omniasig si actiunile emise de BCR Asigurari este de 1,4327 actiuni nou-emise de BCR Asigurari pentru 1 actiune emisa de Omnisig", se precizeaza in document.

VIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, iar actiunile sunt listate la Bursa de Valori din Viena.

Pe piata locala, VIG mai controleaza si Asirom.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 3859 ori