Pierderile VIG in Romania au scazut la 2,7 mil. euro in T1

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 11:49
1416 citiri
Pierderile VIG in Romania au scazut la 2,7 mil. euro in T1

Companiile de asigurari detinute in Romania de Vienna Insurance Group au inregistrat in primul trimestru prime brute subscrise de 134,5 milioane euro, in scadere cu 7% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, iar pierderile grupului pe piata romaneasca au scazut la 2,7 milioane euro.

In primele trei luni din 2011, compania austriaca de asigurari Vienna Insurance Group (VIG) a consemnat, in Romania, prime brute subscrise de 144,5 milioane euro si o pierdere de 5 milioane euro.

VIG controleaza in Romania patru companii de asigurari, respectiv Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata. Companiile VIG din Romania au raportat pentru primele trei luni din 2012 prime nete incasate de 118,1 milioane euro, in scadere cu 11% de la 133 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise de companiile VIG din Romania au coborat la 106,8 milioane euro, in urma restructurarii portofoliului, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de VIG.

In zona asigurarilor de viata, primele au urcat usor, la 27,7 milioane euro.

VIG este prezent in Austria, Romania, Polonia, Cehia, Slovacia si alte tari din Europa Centrala si de Est.

Grupul a inregistrat in primul trimestru prime brute subscrise de 2,7 miliarde euro, in urcare cu 5,5% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, in timp ce profitul net a urcat cu 3,6%, la 119,8 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#VIG rezultat financiare Romania, #pierderi VIG piata Romania , #Asigurari private