Coface are un nou presedinte al Consiliului de Administratie

Vineri, 25 Mai 2012, ora 15:20
1738 citiri
Coface are un nou presedinte al Consiliului de Administratie

Consiliul de Administratie al Coface are un nou presedinte, pe Laurent Mignon, CEO al Natixis si actionar al Coface, el preluand responsabilitatile lui Francois David, al carui mandat s-a incheiat.

"Doresc sa imi exprim gratitudinea pentru activitatea remarcabila efectuata de catre Francois David, care a ocupat pozitia de Presedinte al Coface pentru mai mult de 18 de ani. Pe parcursul acestor ani, Coface s-a extins in 66 de tari si a devenit lider la nivel mondial in dezvoltarea sustenabila a companiilor", a declarat Laurent Mignon.

Laurent Mignon ocupa pozitia de CEO al Natixis din 2009. El detine o experienta de zece ani in cadrul AGF (1997 - 2007), in calitate de CFO, membru al Comitetului Executiv, director executiv adjunct responsabil de sectorul serviciilor financiare, CEO al Grupului AGF, presedinte al Comitetul Executiv si Membru al Comitetului Executiv al Allianz.

A ocupat pozitia de Managing Partner al Oddo & Cie, alaturi de Philippe Oddo din Septembrie 2007 pana in Mai 2009. Laurent Mignon este Membru al Consiliului de Administratie si al Comitetului Strategic al Sequana, Membru al Consiliului de Administratie si al Comitetului de Audit si Contabilitate al Arkema, Director al Lazard Ltd., Membru al Consiliului de Administratie al Coface si Cenzorul in cadrul Supervisory Board al BPCE.

Laurent Mignon, in varsta 48 de ani, este absolvent al HEC (1986) si al Programului Executive de la Stanford.

Grupul Coface, un lider mondial in asigurarile de credit, ofera companiilor din intreaga lume solutii de protejare impotriva riscului financiare de neplata a clientilor lor, atat pe piata interna si pentru export. In 2011, Grupul a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 1.6 miliarde de euro. Personalului de 4.600 de angajati in 66 de tari ofera un serviciu local la nivel mondial.

In fiecare trimestru, Coface publica evaluarile sale de risc de tara pentru 157 de tari, pe baza cunostintelor sale unice ale comportamentul de plata al companiilor si pe expertiza celor 250 de underwriteri.

In Franta, Coface gestioneaza garantiile publice de export in numele statului francez. Coface este o subsidiara a Natixis al carei capital social (Tier 1) a fost de 16.4 miliarde de euro la sfarsitul lunii decembrie 2011.

#Coface schimbare conducere, #conducere Coface, #Coface Consiliu de Administratie , #Asigurari private