Calamitatile din 2011 au provocat pagube de 370 mld. de dolari

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 14:16
1692 citiri
Calamitatile din 2011 au provocat pagube de 370 mld. de dolari

Dezastrele de anul trecut, precum cutremurul din Japonia si inundatiile din Australia, au cauzat pagube de 370 mld. de dolari economiei mondiale, iar pierderile industriei asigurarilor au ajuns la 116 mld. de dolari, aproape de un nou record istoric.

Estimarile au fost prezentate miercuri de compania elvetiana de reasigurare Swiss Re, transmite Reuters.

Swiss Re estimeaza ca dezastrele naturale si catastrofele cauzate de om au cauzat anul trecut pentru industria asigurarilor costuri de doua ori mai mari decat in 2010, de 116 miliarde de dolari. In decembrie, compania plasa costurile la 108 miliarde de dolari.

Grupul german Munich Re, cea mai mare companie de reasigurare din lume, estima in ianuarie ca dezastrele naturale au provocat anul trecut costuri de 105 miliarde de dolari pentru industria asigurarilor.

Cel mai greu an pentru industria asigurarilor a fost 2005, cu pagube de 123 miliarde de dolari cauzate in principal de uraganul Katrina, care a devastat New Orleans.

Cutremurul care a avut loc in martie 2011 in Japonia, urmat de un val tsunami devastator, a provocat peste 19.000 de morti si a generat mai mult de jumatate din pierderea economica inregistrata anul trecut din cauza dezastrelor naturale.

Swiss Re estimeaza ca dezastrul a cauzat pagube economice de 35 miliarde de dolari, insa industria asigurarilor va suporta doar 17% din aceste pierderi, pe fondul gradului redus de asigurare din Japonia.

Companiile de asigurare vor suporta insa 80% din costurile economice ale cutremurului din Noua Zeelanda, care a provocat pagube de 12 miliarde de dolari, potrivit Swiss Re.

Inundatiile din Thailanda au provocat o pierdere de 12 miliarde de dolari pentru industria asigurarilor, cea mai mare inregistrata vreodata in urma unui astfel de incident.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata asigurari, #industrie asigurari, #Swiss raport , #Asigurari private