AXA Asigurari: Crestere de 39% a primelor brute subscrise in primul semestru

Luni, 06 August 2012, ora 16:50
1503 citiri
AXA Asigurari: Crestere de 39% a primelor brute subscrise in primul semestru

AXA Asigurari a inregistrat, in Romania, o crestere de 39% a primelor brute subscrise in primele sase luni din 2012 pentru intreg portofoliu si de aproximativ 96% pentru politele nou subscrise, se arata intr-un comunicat al companiei de asigurari.

In acelasi timp, in primul semestru din 2012, oferta AXA s-a diversificat adaugandu-se in portofoliul de produse prima polita de asigurare de sanatate, precum si primul Unit Linked. Pentru a putea acoperi intreg teritoriul Romaniei cu aceasta oferta, AXA si-a extins si reteaua de distributie pana la 53 agentii in intreaga tara.

Veniturile totale ale AXA Group pentru prima jumatate a anului 2012 au fost in crestere cu 1% fata de aceeasi perioada a lui 2011, ajungand la 48,4 miliarde de euro. In aceeasi perioada, venitul net inregistrat a fost de 2,6 miliarde de euro.

Veniturile diviziei de asigurari de viata au fost de asemenea in crestere cu 1%, insumand 28,6 miliarde de euro. Veniturile din activitatea de baza pentru asigurarile de viata, cea mai mare divizie a AXA, au fost in crestere cu 3%, ajungand la 1,4 miliarde de euro.

Volumul primelor incasate a inregistrat aceeasi valoare de 3,07 miliarde de euro, in timp ce valoarea politelor nou emise a ramas stabila fata de aceeasi perioada a anului trecut, la valoarea de 752 milioane de euro. Ca urmare, ponderea marjelor de profit a politelor nou emise este constanta fata de perioada similiara a anului 2011, situandu-se la 24% si asigurand o margine semnificativa a asigurarilor de sanatate si protectie (43%) si, respectiv, de 22% a celor de tip Unit linked.

Fluxurile nete au insumat 2,6 miliarde de euro fata de valoarea de 3,6 miliarde de euro inregistrata in aceeasi perioada a anului 2011. Veniturile inregistrate de divizia de asigurari de bunuri si accidente a crescut cu 4% pana la 16,2 miliarde de euro, in principal ca urmare a unei cresteri generale a preturilor cu 3%.

Veniturile aduse de linia asigurarilor pentru persoane fizice au crescut cu 3%, ca urmare a cresterii in medie cu 3% a preturilor. Linia asigurarilor dedicate persoanelor juridice a crescut cu 5% datorita unor volume mai mari de vanzari si evolutiei preturilor, in special in pietele emergente.

Asigurarile de bunuri si accidente au inregistrat o crestere cu 4% pana la 1,04 miliarde de euro a veniturilor, in vreme ce veniturile de baza a diviziei de gestionare a activelor au scazut cu 4% pana la 159 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#AXA Asigurari prime subscrise, #AXA Asigurari rezultate financiare, #AXA Asigurari venituri 2012 , #Asigurari private