Aviva se regrupeaza: Si-a vandut participatia detinuta la Delta Lloyd

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 17:25
1560 citiri
Aviva se regrupeaza: Si-a vandut participatia detinuta la Delta Lloyd

Aviva, al doilea mare asigurator din Marea Britanie, si-a vandut jumatate din participatia detinuta la rivala olandeza Delta Lloyd, pentru 318 milioane de lire sterline (494 milioane de dolari), transmite Reuters.

Aviva a vandut 37 milioane de actiuni Delta Lloyd la pretul de 10,75 euro (13,31 dolari) fiecare. Vineri, la bursa, actiunile Aviva au crescut cu 3,4%, iar actiunile Delta Lloyd au scazut cu 3,3%.

"Vedem in acesta tranzactie o dovada a noii determinari a grupului de a se concentra din nou pe afacerile profitabile", a declarat analistul Kevin Ryan de la Investec.

Actiunile Aviva au pierdut anul trecut aproximativ o treime din valoarea lor, din cauza expunerii la zona euro.

Aviva si-a vandut in ianuarie operatiile de asigurari de viata din Romania, Ungaria si Cehia rivalei americane Metlife, ca parte a planului de a se reprofila pe pietele unde obtine cele mai mari venituri. Analistii sustin ca, alaturi de Asia de Sud-Est, Europa Centrala si de Est reprezinta una din regiunile cele mai promitatoare pentru asiguratori, datorita cresterii economice solide si a unei piete a serviciilor financiare slab dezvoltate.

Tranzactia face parte din strategia Aviva de a se retrage din zonele unde are o prezenta prea redusa pentru a concura si de a se concentra asupra celor mai profitabile operatiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Aviva vanzare participatii, #Aviva Delta Lloyd, #Aviva actiuni Delat Lloyd, #Aviva strategie de piata , #Asigurari private