Asigurari de sanatate private

Sambata, 22 Octombrie 2005, ora 16:34
1246 citiri

Noul pachet legislativ promovat de Ministerul Sanatatii nu starneste numai reactii negative. Pentru unii poate aduce beneficii. Este vorba de legea privind asigurarile private de sanatate. Companiile din domeniu au creat deja pachete de oferte care pleaca de la banalele consultatii si pana la interventii chirurgicale.

In prezent pe piata romaneasca sunt patru companii care au lansat polite de sanatate si sapte spitale private. Ofertele sunt pentru toate buzunarele. O polita poate costa cativa euro pe luna. Beneficiezi insa doar de un control medical preventiv, analize, si cel mult un control de specialitate. Daca vrei sa incluzi mai multe specializari, pretul urca.

"Indiferent unde ai locui, cand ai nevoie de transport de urgenta sau ai nevoie de vizita medicului la tine acasa, intotdeauna ai parte in ambele cazuri de calitate si profesionalism", a spus Timo van Voorden, director companie de asigurari.

Pentru pretentii mai mari, oferta este mai dezvoltata. La fel si valoarea politei de asigurare, care poate ajunge pana la 100 euro. Spitale utilate la standarde occidentale. Sali de operatie dotate, saloane impecabile cu televizor, frigider si lista se poate lungi in functie de pachetul de servicii ales.

De pe lista facilitatilor pe care le ofera o polita privata, pe langa centrele medicale de elita, nu lipsesc nici asistentele amabile sau cei mai buni medici. Pentru toate acestea nu trebuie sa faci parte dintr-o lume privilegiata cu un venit lunar cu multe zerouri. Sunt companii care urmeaza sa lanseze pachete de servicii atractive. Unele includ chiar si indemnizatii de deces sau de invaliditate. Iar, daca in decursul a doi ani nu te imbolnavesti, nu pierzi banii. Politele de asigurari private nu te scutesc de plata CAS la stat. Iti ofera doar mai multe servicii medicale, in functie de valoarea politei facute.

Antena 3