Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Allianz-Tiriac Asigurari inregistreaza venituri in scadere in primul trimestru

Allianz-Tiriac Asigurari inregistreaza venituri in scadere in primul trimestru


Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat primul trimestru din acest an cu venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 230 milioane de lei, in scadere cu 10%, fata de aceeasi perioada din 2011, a anuntat compania.

Profitul inainte de impozitare, calculat in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate (IFRS), a depasit opt milioane de lei, multiplicandu-se de peste doua ori si jumatate comparativ cu valoarea circa trei milioane de lei, inregistrata in T1 din 2011.

In primele trei luni din 2012, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de 206,5 milioane de lei, comparativ cu 231,7 milioane de lei subscrieri realizate in acelasi interval din 2011.

Allianz-Tiriac a continuat sa-si consolideze pozitia pe segmentul de retail. Veniturile din prime brute aferente politelor non-life contractate de persoane fizice au evoluat pe tendinta deja bine conturata pe tot parcursul lui 2011.

In primul trimestru din 2012, aceste subscrieri au avansat cu circa 4%, sustinute in primul rand de vanzarile de polite RCA (20%). Concomitent, a crescut numarul de polite emise pentru clienti persoane fizice atat pe segmentul asigurarilor Casco (5%), cat si pe clasa asigurarilor de locuinte (10%).

O scadere a primelor a fost inregistrata la nivelul segmentului reprezentat de persoane juridice. Portofoliul de leasing, in special, a continuat sa se contracte, in principal ca urmare a expirarii contractelor de leasing existente. Exista, totusi, semnale ce indica o usoara revenire a acestui sector de finantare auto, in 2012.

A fost, de asemenea, consemnata o scadere usoara a primelor brute subscrise in contul asigurarilor property destinate clientilor comerciali, cauza principala fiind reprezentata de concurenta extrem de puternica pentru atragerea acestor clienti, care a determinat o continuare a scaderii cotatiilor de prime ofertate de asiguratori.

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a realizat vanzari de 23,7 milioane de lei in primul trimestru din 2012, cu un milion de lei mai putin decat in primele trei luni din anul anterior. Si la nivelul acestui segment, portofoliul generat de contractele cu persoane fizice a inregistrat o evolutie pozitiva. Astfel, numarul de polite individuale de asigurari de viata emise de Allianz-Tiriac in primul trimestru al anului curent a fost cu circa 20% mai mare decat in acelasi interval din 2011. In schimb, subscrierile pe segmentul asigurarilor de viata de grup au scazut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1738 ori