Afacerile Allianz-Tiriac Asigurari au scazut la 906,3 milioane de lei

Luni, 27 Februarie 2012, ora 16:28
2521 citiri
Afacerile Allianz-Tiriac Asigurari au scazut la 906,3 milioane de lei

Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat anul trecut venituri din prime de asigurari generale si de viata de 906,3 milioane de lei, in scadere cu 12% fata de anul anterior, in timp ce profitul operational a sporit cu 5,4%, la 7,8 milioane lei, potrivit strandardelor internationale de contabilitate.

Volumul afacerilor derulate de companie a avansat progresiv in trimestrele trei si patru din 2011. Primele brute subscrise in ultimele trei luni ale anului s-au situat la 235 milioane de lei, comparativ cu 211, respectiv 204 milioane lei in precedentele doua trimestre (T3, respectiv T2). Fata de aceeasi perioada din 2010, in cel de-al patrulea trimestru al anului 2011 subscrierile au consemnat o crestere de aproape doua procente.

In 2011, Allianz-Tiriac a obtinut venituri din prime brute subscrise de 811,7 milioane de lei pe segmentul asigurarilor generale, in scadere cu 13,5 procente fata de subscrierile de 938,8 milioane lei inregistrate in 2010.

Vanzarile de polite RCA,pe locul al treilea in structura portofoliului Allianz-Tiriac Asigurari

Ponderea afacerilor auto in portofoliul de asigurari generale continua sa se diminueze, persistand tendinta de echilibrare a structurii afacerilor Allianz-Tiriac.

Vanzarile de polite RCA au generat prime brute subscrise de 151 milioane de lei, plasand aceasta clasa de asigurari pe locul al treilea in structura portofoliului Allianz-Tiriac Asigurari, cu o pondere de 18,6%. Asigurarile obligatorii RCA detineau, cu un an inainte, o pondere de 23% in structura veniturilor de asigurari generale ale companiei.

"In general, afacerile noastre au urmat tendintele pietei. Clasele de asigurari auto s-au contractat, in timp ce majoritatea liniilor non-auto au inregistrat cresteri", a mai spus Rangam Bir.

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 94,6 milioane de lei in 2011, dupa ce, cu un an inainte - in 2010, vanzarile de polite Life s-au situat la 91,7 milioane lei. Structura portofoliului este una echilibrata, asigurarile traditionale avand o contributie de 48% la realizarea veniturilor anuale, in timp ce subscrierile de produse cu componenta investitionala reprezinta 52%.

Seful Allianz-Tiriac: Perspectivele noului an impun prudenta

La fel ca la nivelul portofoliului de asigurari generale, Allianz-Tiriac si-a imbunatatit semnificativ pozitia in zona clientilor de retail. Politele nou vandute persoanelor fizice au inregistrat o crestere solida, de 20%.

Asigurarile traditionale individuale ce ofera un randament investitional garantat au avut cea mai dinamica dezvoltare, marcand o crestere a vanzarilor cu 36%.

In ceea ce priveste perspectivele pentru acest an, seful Allianz-Tiriac sustine ca se impune prudenta.

"Ramanem, mai degraba, prudenti in ceea ce priveste asteptarile noastre pentru 2012. Consideram ca stabilizarea indicatorilor de venituri din prime este un obiectiv realizabil, chiar in contextul in care incertitudinile privind evolutiile economiei si ale pietelor financiare globale nu s-au risipit. O eventuala imbunatatire, fie ea si timida, a situatiei macroeconomice din Romania ne va permite sa ne atingem tintele concrete de dezvoltare pe care ni le-am propus pentru anul in curs", a mai spus Rangam Bir.

#afacerile Allianz Tiriac, #asigurari Allianz Tiriac, #polite asigurari Allianz , #Asigurari private