Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

garantii.gothaer.ro: Prima platforma online dedicata vanzarii asigurarilor de garantie de participare la licitatie din Romania

garantii.gothaer.ro: Prima platforma online dedicata vanzarii asigurarilor de garantie de participare la licitatie din Romania


In luna noiembrie, Gothaer Asigurari Reasigurari a lansat platforma garantii.gothaer.ro, prin care companiile care participa la proceduri de achizitie publica din Romania isi pot achizitiona online garantia de participare la licitatie.

Asigurarile de garantii pentru participarea la licitatie se pot obtine acum de la Gothaer simplu si rapid, clientii avand posibilitatea sa-si calculeze singuri, direct din platforma, costul primei de asigurare si sa solicite emiterea acestui tip de polita.

Platforma este dedicata tuturor societatilor care participa la proceduri de achizitie publica pentru furnizarea de produse si servicii (de exemplu, cele din industria IT, farmaceutica, a echipamentelor medicale, alimentara, auto, de consultanta, birotica, distributie, constructii etc.).


Gothaer Asigurari Reasigurari a lansat prima platforma din Romania care permite clientilor sai sa isi achizitioneze online polite de asigurare pentru garantiile de participare la licitatie. Garantiile de participare la licitatie reprezinta o conditie obligatorie pentru orice companie care intentioneaza sa participe la o procedura de atribuire a unui contract de achizitie publica.

Potrivit informatiilor publice disponibile, in anul 2013 au fost initiate un numar de 19.343 proceduri de achizitie publica prin intermediul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP), avand o valoare totala estimata de 74.551.065.026 lei (1). Pentru majoritatea procedurilor de achizitie publica, constituirea garantiei de participare la licitatie de catre ofertanti a fost obligatorie.

"Platforma garantii.gothaer.ro reprezinta o noua etapa inovativa in oferirea de solutii personalizate in functie de nevoile specifice ale clientilor care participa in cadrul proceselor de achizitii publice, facilitandu-le acestora intregul proces de obtinere a garantiei de participare la licitatie, proces concentrat in cativa pasi simpli si rapizi", declara Anca BABANEATA, CEO, Gothaer Asigurari Reasigurari.

Asigurarea de garantie de participare la licitatie face parte din categoria instrumentelor de garantare reglementate prin lege, solicitate oricarei companii care intentioneaza sa participe la o procedura de achizitie publica.

Companiile care aleg sa incheie o polita de asigurare de acest tip beneficiaza de cresterea disponibilului de lichiditati, dar si de independenta fata de institutiile creditoare, pentru ca la incheierea unei asigurari de garantie nu se solicita garantii colaterale sub forma depozitelor in numerar sau a garantiilor reale mobiliare.

"Suntem asiguratorul care intelege nevoile clientilor nostri, iar aceasta platforma este rezultatul interesului nostru fata de acest segment de piata, a dorintei de a fi prezenti si mai activi in randul companiilor care participa la diverse proceduri de achizitie publica, oferindu-le astfel acestora o solutie autonoma si la indemana pentru emiterea garantiilor de participare la licitatie", completeaza Anca BABANEATA, CEO, Gothaer Asigurari Reasigurari.

O platforma inovativa ce reduce substantial timpul de solicitare, ofertare si emitere a garantiilor de participare la licitatie.


"Ne bucuram sa anuntam lansarea primei platforme online din Romania care ofera posibilitatea clientilor sa-si calculeze singuri si sa obtina intr-un termen foarte scurt garantia de participare la licitatie.

Garantiile de participare la licitatie emise de societatile de asigurare sunt similare cu scrisorile de garantie bancara, facand parte din categoria produselor de risc financiar, de aceea procedura curenta de analiza a solicitarilor clientilor este complexa si presupune o analiza de risc a modului in care se dezvolta afacerile acestora, dar care, din pacate, dureaza destul de mult.

Din dorinta de a raspunde cat mai rapid nevoilor clientilor nostri, am dezvoltat proiectul Asigurari Garantii Online (disponibil pe platforma garantii.gothaer.ro) confirmand astfel, din nou, ca suntem o companie moderna si ca ne dorim mereu sa fim cu un pas inaintea pietei.

Un segment important al clientilor nostri este reprezentat de cei care participa in mod frecvent la licitatiile publice, indiferent ca acestea au obiectul furnizarii de produse, servicii sau constructii.

Prin aceasta platforma, orice companie din Romania, eligibila conform conditiilor interne de subscriere ale societatii, are posibilitatea sa-si incheie garantiile de participare la licitatie in conditii avantajoase, intr-un format simplu si rapid, lucru care ii poate ajuta sa castige si sa deruleze contractele de achizitii publice.

Platforma este usor accesibila si user-friendly, iar procesul de achizitie presupune cativa pasi simpli: clientii sunt invitati sa isi faca un cont, se valideaza in timp real eligibilitatea pentru emiterea garantiilor de participare la licitatie si, ulterior, acestia isi pot calcula singuri ofertele (2) pentru emiterea garantiilor de participare la licitatie care, in final, se transforma rapid in polite comandate (documentele originale sunt emise de subscriitorii Gothaer, in baza comenzilor efectuate) si platite online", a declarat Mihut MARCULESCU, Sef Serviciu Subscriere Garantii, Gothaer Asigurari Reasigurari.

In portofoliul Gothaer Asigurari Reasigurari se mai afla, la categoria asigurarilor de garantii, si garantiile de buna executie si de buna executie aferenta perioadei de notificare a defectelor, care pot fi ofertate direct de catre specialistii Gothaer.

Detalii pe garantii.gothaer.ro.

(1) In conformitate cu "Raportul statistic privind procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica initiate in anul 2013 prin publicare de anunt sau invitatie de participare in cadrul SEAP" pregatit de ANRMAP (Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice);

(2) Ofertele emise prin platforma garantii.gothaer.ro sunt obtinute in conformitate cu limitele valorice si conditiile stabilite de Gothaer Asigurari Reasigurari S.A.


Despre Gothaer Asigurari Reasigurari

Gothaer Asigurari Reasigurari isi propune sa fie prima optiune a clientilor sai, avand standarde inalte in ceea ce priveste calitatea produselor si serviciilor oferite si bazandu-se totodata pe experienta vasta si pe sprijinul grupului Gothaer.

Gothaer este un asigurator in plina dezvoltare, cu peste 180 de angajati si un volum de prime brute subscrise de 66,72 milioane lei in 2013 si un jucator important pe piata de asigurari din Romania.

Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucuresti si din alte orase mari din Romania, prin intermediul agentilor si brokerilor de asigurare autorizati, precum si online, pe www.gothaer.ro.

Grupul Gothaer, una din cele mai importante societati mutuale din Germania, detine 100% din pachetul de actiuni al societatii, sustinand astfel interesul sau serios si de lunga durata in Romania.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 5697 ori