Un service auto cere insolventa City Insurance. "Suntem surprinsi", spune asiguratorul

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 13:27
2990 citiri
Un service auto cere insolventa City Insurance. "Suntem surprinsi", spune asiguratorul

Unul dintre membrii Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a demarat, luni, procedura de insolventa a societatii de asigurari City Insurance, deoarece aceasta nu a achitat reparatiile masinilor asigurate catre unitatea service, desi a transmis "acceptul de plata" pentru reparatiile respective, informeaza ASSAI.

Potrivit sursei citate, unitatea service a inceput procedura de solicitare a insolventei societatii de asigurari City Insurance si a notificat, luni, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, institutie care urmeaza sa isi prezinte in termen de 30 de zile avizul, care este unul consultativ.

"Cazul City Insurance este cu atat mai grav decat celelalte transmise pana in prezent de catre ASSAI, deoarece acestei companii ii este suspendat dreptul de a mai emite polite de asigurari in Italia, de catre autoritatea ce supravegheaza piata de asigurari italiana, iar Garda Financiara italiana investigheaza operatiunile desfasurate de City Insurance, in presa din peninsula aparand mai multe articole despre implicarea Mafiei Italiene in activitatile City Insurance", se mentioneaza intr-un comunicat al ASSAI.

In aceste conditii, Asociatia pune problema autorizatiei de functionare pe care o are aceasta societate de asigurari, deoarece City Insurance doar emite polite de asigurari, fara a achita si daunele rezultate in urma subscrierii acestor polite de asigurare.

"Oare nu isi pune nimeni intrebarea de ce in Italia City Insurance are interdictie de functionare?, iar in Romania functioneaza dupa principiul CARITAS: 'incaseaza de la mai multi, dar plateste selectiv daunele'? Ne punem, de asemenea, si urmatoarele intrebari legitime: Parcul RATB asigurat de City Insurance este cumva in pericol? Prin implicarea societatii City Insurance ca actionar in PAID (Poolul de asigurare impotriva dezastrelor naturale) nu este pus in pericol un proiect cu Banca Mondiala si credibilitatea societatii PAID? A asigura si a nu despagubi, asa cum se intampla in prea multe cazuri in piata de asigurari din Romania are si o definitie, iar aceasta se numeste inselaciune", a afirmat directorul ASSAI, Cristian Muntean.

Acesta si-a exprimat increderea ca noua conducere a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din Romania va reactiona prompt si in interesul asiguratilor romani la situatia existenta.

Pe de alta parte, Societatea de Asigurare si Reasigurare City Insurance sustine ca a decis incheierea colaborarii cu firma Auto Car Grup 1 inca din data de 25 septembrie, fiind achitate pana in prezent toate sumele restante, precizeaza compania de asigurare, ca raspuns la declaratia de presa a Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), data marti publicitatii.

"Suntem foarte surprinsi de comunicatul emis astazi de ASSAI in numele SC Auto Car Grup 1 SRL, pentru o creanta extrem de mica valoric si care insumeaza numai 20 de dosare de dauna, din care doua dosare au fost deja achitate, opt dosare sunt incomplete, punandu-ne in incapacitate de plata, cinci dosare se incadrau la plata in termenul legal de 30 de zile, iar cinci dosare erau programate la plata, iar in acest moment sunt platite", se mentioneaza in comunicatul City Insurance.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#insolventa City Insurance, #service asigurari auto, #asigurari City Insurance, #ancheta City Insurance , #Asigurari auto