Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata romaneasca de asigurari a scazut cu 4,5% in primele 7 luni

Piata romaneasca de asigurari a scazut cu 4,5% in primele 7 luni

Piata asigurarilor din Romania a scazut cu 4,5% in primele sapte luni din acest an fata de aceeasi perioada din 2009, in conditiile in care avansul de 4,8% al asigurarilor de viata a compensat doar partial scaderea inregistrata de asigurarile generale, potrivit datelor CSA.

Piata de asigurari generale a scazut cu 6,4% in primele sapte luni ale acestui an, la circa 4,1 miliarde lei, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce piata de asigurari de viata a sporit cu 4,8%, la circa 960 milioane lei.

"Piata de asigurari este dominata de asigurarile auto. Societatile de asigurari au gasit forme de asigurare care sa fie accesibile oamenilor, in aceasta perioada cand leasingul a scazut. Am remarcat un lucru pozitiv. Oamenii nu au renuntat la asigurarile de viata", a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.

Aceasta a mai precizat ca, in acest an, asiguratorii nu s-au mai confruntat cu problema rezilierii politelor de asigurari de viata.

Indemnizatiile platite de asiguratori in primele sapte luni au fost de 2,7 miliarde lei pe segmentul de asigurari generale si de 373 milioane lei pe cel de viata. Rezervele totale la 30 iunie erau de 11,29 miliarde lei, in crestere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Piata romaneasca de asigurari a incheiat anul 2009 cu un volum de prime brute subscrise de 8,84 miliarde lei (2,1 miliarde euro), cu 1,1% sub nivelul din 2008, mai ales pe fondul scaderii afacerilor pe segmentul de asigurari de viata cu 13%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1027 ori
Citeste mai multe despreasigurari csa piata romaneasca