Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Daunele platite de Omniasig au crescut cu 34% in primul semestru, la 446,72 milioane lei

Daunele platite de Omniasig au crescut cu 34% in primul semestru, la 446,72 milioane lei

Asiguratorul Omniasig, controlat de Vienna Insurance Group, a platit daune de 446,72 milioane lei (105,6 milioane euro) in primul semestru al acestui an, cu 33,61% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat luni compania, citata de NewsIn.

Pe segmentul asigurarilor de asistenta turistica (asigurarile de calatorie) valoarea daunelor platite a crescut cu 47%, iar volumul primelor brute subscrise inregistrate a fost de 1,63 milioane lei, cu 18% mai mic decat in primele sase luni ale anului trecut.

Atat asigurarile de raspundere civila auto (RCA), cat si cele Casco au inregistrat cresteri importante in ce priveste valoarea daunelor, se mai arata in comunicat. Astfel valoarea daunelor pe segmentul Casco a crescut cu 52,61% , iar pe segmentul RCA cu 54,82%, comparativ cu aceeasi perioada din 2008.


Ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, respectiv de 81%, o detin, ca si pana acum, asigurarile auto. In acelasi timp, afacerile din asigurari Casco au crescut cu 1% fata de primul semestru al anului trecut, pana la 323,76 milioane lei.


Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), valoarea primelor brute subscrise a fost de 159,89 milioane lei, cu 0,12% mai putin, se mai arata in comunicat. La asigurarile de tip Property (asigurari de incendiu si calamitati naturale), Omniasig a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 78,53 milioane lei, cu 3,76% mai putin decat in perioada similara a anului anterior.


Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila generala, afacerile companiei au crescut cu 16,43%, pana la 8,64 milioane lei. Compania a inregistat o crestere importanta a afacerilor (68,60%) si pe segmentul asigurarilor de mijloace de transport aeriene, ajungand la prime brute subscrise de 3,62 milioane lei.


De asemenea, si asigurarile de bunuri in tranzit (Cargo) au crescut in aceasta perioada, cu 33%, pana la 5,87 milioane lei. Astfel, Omniasig a inregistrat prime brute subscrise de 595,95 milioane lei (141 milioane euro), in primul semestru al acestui an, in scadere cu 3% fata de cele din perioada similara din 2008.


Rezultatele companiei au fost raportate conform conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS). Omniasig, al doilea jucator de pe piata romaneasca de asigurari, face parte, din 2005, din grupul austriac Vienna Insurance Group, care mai controleaza in Romania companiile Omniasig Life, Omniasig Pensii, Unita, Agras, Asirom, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 979 ori
Citeste mai multe despreasigurari companie daune