CSA a interzis vanzarea ambulatorie a asigurarilor auto

Miercuri, 12 Iulie 2006, ora 11:20
1066 citiri

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a interzis companiilor de profil sa mai vanda polite RCA pe strada, in masini sau la tarabe.Conducerea Comisiei a argumentat ca aceasta masura era necesara, intrucat conditiile improprii de completare a asigurarilor auto obligatorii generau erori greu de remediat.

Companiile care nu se conformeaza risca suspendarea dreptului de a mai vinde polite RCA. Interdictia de vanzare a asigurarilor auto obligatorii a fost transmisa companiilor de profil printr-o circulara.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor considera ca firmele trebuie sa vanda politele la sediile lor, nu la tarabe, ca rosiile.

Realitatea TV

"Companiile trebuie sa vanda aceste polite la sediile lor sau la sediul agentilor, nu ca rosiile in piata", a spus Angela Toncescu, presedintele Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Aceasta este prima masura luata de Angela Toncescu ca presedinte al Consiliului CSA, printr-o circulara trimisa companiilor de asigurari acum cateva zile. Masura era insa asteptata pe piata de profil, fostul presedinte al Consiliului, Nicolae Crisan, afirmand in ultima perioada ca CSA pregateste o reglementare in acest sens. Ziarul Financiar