Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asiban mizeaza pe afaceri de 700 milioane lei in acest an, mai ales din asigurari de viata

Asiban mizeaza pe afaceri de 700 milioane lei in acest an, mai ales din asigurari de viata
Asiguratorul Asiban vrea sa incheie prime brute subscrise de aproximativ 700 milioane lei in 2008, in urcare cu 13% fata de 2007, ca efect al avansului pe segmentul de asigurari de viata si a scaderii ponderii asigurarilor de credite, a spus presedintele societatii, Dumitru Ceraceanu. In 2007, Asiban a inregistrat prime brute subscrise de 620 milioane lei (185,8 milioane euro), scrie NewsIn.


"La sfarsitul lui 2008, vrem ca ponderea portofoliului pe asigurari de viata sa depaseasca 20% din portofoliu, de la 19% cat era la sfarsitul anului trecut, iar ponderea pe segmentul de asigurari de credite bancare sa fie sub 11%, de la 14,5% la sfarsitul lui 2007", a mentionat Ceraceanu.Seful Asiban a precizat ca societatea a redus ponderea asigurarilor auto anul trecut la 57% (de la 62% in 2006) pentru ca acestea sa devina profitabile. Pentru 2008 insa, societatea estimeaza ponderea asigurarilor auto in structura portofoliului la 58,6%.In prezent, Asiban se afla in proces de vanzare, iar pentru preluarea companiei si-au manifestat interesul opt mari jucatori de pe piata asigurarilor. Companiile interesate sunt Generali, Axa, Groupama (ambele din Franta), Uniqa (Austria), Eureko, Aegon (ambele din Olanda), Fondiaria (Italia) si Munich Re (Germania).Capitalul Asiban este detinut in transe egale de patru banci: BRD-Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si Banca Comerciala Romana (BCR), fiecare cu o participatie de 25% din actiuni, pe care au anuntat ca sunt dispuse sa le vanda.Divizia europeana de banca de investitii a Rothschild, consultantul Erste Bank in procesul de achizitie a Bancii Comerciale Romane (BCR), a fost mandatata sa se ocupe de vanzarea companiei de asigurari Asiban, castigand competitia cu banca americana de investitii Merrill Lynch.Potrivit statisticilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) Asiban a fost al patrulea jucator pe piata asigurarilor din Romania in 2006, cu o valoare a primelor brute subscrise de 436,8 milioane lei, dupa Allianz-Tiriac, Asirom si Omniasig.  Asiban "controleaza" o cota de 7,62% din piata asigurarilor generale si de viata, arata CSA.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 978 ori