O masura cruciala pentru romani, sortita esecului inca de la inceput

Luni, 15 Iulie 2013, ora 09:37
1528 citiri
O masura cruciala pentru romani, sortita esecului inca de la inceput
Sursa foto: Cronica Romana

In urma cu doi ani, 15 iulie a insemnat termenul-limita pentru asigurarea locuintelor impotriva celor trei tipuri de daune majore: cutremure, alunecari de teren si inundatii. Insa in prezent, aceasta masura nu se mai aplica in forma initiala, pentru ca a avut numeroase lacune.

Obligativitatea politelor si amenzile mari anuntate au facut ca in primele luni de campanie numarul asigurarilor incheiate sa ajunga la 800.000.

Insa modificarile cadrului legislativ specific si confuziile create au facut ca, in urmatorii ani, asigurarea locuintelor sa inregistreze un declin semnificativ.

In plus, ulterior au fost acceptate si asigurarile facultative, astfel ca in 2013 exista aproape 400.000 de case asigurate.

Leonard Munteanu, specialist marketing la Blitz Imobiliare, a facut pentru Ziare.com o analiza a cauzelor care au dus la esecul masurii.

"Asigurarea obligatorie a pornit inca de la inceput cu stangul. Nu poti sa obligi un proprietar sa-si asigure locuinta. Daca acest sistem ar fi functionat pe principiul RCA, ar fi fost cu totul altceva. Era un gest de responsabilitate sociala, iar obligativitatea ar fi fost justificata.

Citeste mai multe despre O masura cruciala pentru romani, sortita esecului inca de la inceput pe Ziare.com.

#asigurari locuinte Romania, #polite asigurari locuinte, #daune distrugeri locuinte , #Asigurari apartamente