Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CSA renunta la modificarile din aceasta toamna, cu privire la asigurarea obligatorie

CSA renunta la modificarile din aceasta toamna, cu privire la asigurarea obligatorie


Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis joi ca se revine la normele anterioare datei de 1 septembrie 2012 in ceea ce priveste asigurarea obligatorie a locuintei. Astfel, cetatenii pot sa opteze fie pentru o asigurare PAID, fie pentru una facultativa care sa acopere riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren.

CSA a hotarat, de asemenea, ca proprietarii se pot proteja suplimentar si pentru alte riscuri prin politele facultative, anunta Agerpres.

Aceasta masura este prima dintr-o serie de initiative care vizeaza inclusiv propuneri pentru modificarea Legii nr. 260/2008, in asa fel incat obiectivul de cuprindere cat mai larga in asigurare a fondului locativ din Romania sa fie atins, precizeaza CSA.

La sfarsitul lunii august, CSA anunta ca, incepand cu data de 1 septembrie, societatile de asigurare autorizate sa subscrie riscuri de catastrofa naturala vor putea incheia asigurari facultative doar pentru sume asigurate care exced celor acoperite prin polita obligatorie pentru locuinte, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro, la tarifele stabilite prin Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor.

Practic, de la acea data, proprietarii trebuiau sa isi asigure locuintele in primul rand pentru riscurile si sumele asigurate prevazute in Legea nr. 260/2008, privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, prin incheierea unei polite obligatorii.

Cei care doreau o protectie suplimentara, respectiv mai multe riscuri acoperite, pentru o suma asigurata mai mare decat nivelul minim stabilit prin legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor, puteau incheia o asigurare facultativa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1573 ori