Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata asigurarilor agricole, pe val. Creste cu 10% anual

Piata asigurarilor agricole, pe val. Creste cu 10% anual


Piata asigurarilor agricole inregistreaza prime brute subscrise de circa 100 milioane de lei si o rata anuala de crestere de circa 10%, avand potential de dezvoltare in anii urmatori datorita investitiilor in agricultura, a declarat marti Maria Ghita, consilier de specialitate in cadrul Asirom.

"Ponderea asigurarilor in functie de sezon este de circa 60% pentru culturile infiintate in toamna si de 40% pentru culturile infiintate in primavara", a afirmat Ghita la un forum pe teme agricole. Daunele provocate culturilor agricole sunt cauzate de grindina si furtuna, in proportie de 70-80%.

Reprezentantul Asirom a aratat ca posibilitatea accesarii de credite pentru investitii in agricultura va stimula evolutia pozitiva asigurarilor pe acest segment.

"Multe dintre proiectele de finantare sunt conditionate de o protejare a investitiilor, fie ca este vorba despre utilaje, spatii de depozitare, exploatatii agricole sau ferme de animale, fapt ce duce la impulsionarea asigurarilor agricole", a spus Ghita.

Ea a mentionat ca principalele riscuri in agricultura sunt cele financiare, de piata, institutionale si naturale, specifice agriculturii. Dintre riscurile financiare, un impact foarte mare are modificarea dobanzilor, riscurile de curs valutar. Riscurile institutionale apar ca urmare a aplicarii de masuri de securitate alimentare si de reglementari de mediu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1770 ori